bankarstvo

Tehnički direktor Ripplea uzvratio je Vitaliku Buterin-u zbog njegovog istraživanja na KSRP-u

Dejvid Švarc je uporedio kripto rudare u ekosistemima Ethereum i Bitcoin sa akcionarima eBai-a, za koje veruje da takođe čine BTC i ETH hartije od vrednosti.

U diskusiji koja je započela oko nedavnog ograničenja od 30.000 kanadskih dolara za kupovinu altcoina dve kripto berze u Ontariju – što je isključivalo Eter (ETH), Litecoin (LTC) i Bitcoin Cash (BCH) – suosnivač Ethereuma Vitalik Buterin je istražio KSRP, koji šef tehnologije Ripple-a David Schvartz nije prihvatio baš ljubazno.

Buterin je, u odgovoru na tvit, pohvalio otpor Ethereum zajednice protiv propisa koji daju prednost ETH u odnosu na druge kriptovalute. Dejvid Hofman, osnivač decentralizovane medijske i obrazovne platforme Bankless, odgovorio je Buterinu i rekao da mu ne bi smetalo da su ograničili KSRP.

Buterin se pridružio napadima KSRP-a, tvrdeći: „Već su izgubili pravo na zaštitu kada su pokušali da nas bace pod autobus kao ‘pod kontrolom Kine’.” Odgovor Buterina je izazvao buru među KSRP pratiocima na Tviteru, a samim tim i na Tviteru. debati se kasnije pridružio i sam Švarc.

Buterin je mislio na odbranu Ripple-a u njenoj tekućoj sudskoj bitci sa Komisijom za hartije od vrednosti i berze Sjedinjenih Država, u kojoj je tvrdio da KSRP ne bi trebalo smatrati obezbeđenjem jer su eter i bitkoin (BTC) slični po prirodi, i čak je nazvao vrh dve kriptovalute pod kontrolom Kine. Ripple se trenutno bori protiv tužbe SEC-a zbog navodne nelicencirane prodaje i izdavanja KSRP tokena.

Švarc je ponovio ranije Rippleove tvrdnje da su ETH i BTC hartije od vrednosti i uporedio rudare u ekosistemu sa akcionarima eBaia. Rekao je:

„Mislim da je savršeno fer analogizirati rudare u PoV sistemima sa akcionarima u kompanijama. Baš kao što eBai-jevi akcionari zarađuju od zaostalih trenja između kupaca i prodavaca koje eBai ne ukloni, tako zarađuju rudari u ETH i BTC.”
Švarc je svoj tvit završio pitanjem Buterinu, pitajući ga da li vlada ili tržište treba da reše bezbednosnu debatu.

Potencijalni status Etera kao hartije od vrednosti postao je vruća tema tokom tekućeg sudskog postupka, a Ripple tvrdi da SEC ima jasnu pristrasnost protiv njih i favorizuje Ethereum. U intervjuu 2021. godine, izvršni direktor Ripple-a Bred Garlinghaus je tvrdio da je SEC pomogao ETH da pretekne KSRP kao kriptovalutu broj 2.

Povezano: Alhemija i Infura blokiraju pristup Tornado Cash-u dok Vitalik Buterin učestvuje u debati

Da li su kriptovalute hartije od vrednosti je dugotrajna debata zbog nedostatka regulatornih smernica. Većina regulatora širom sveta smatra bitkoin imovinom, dok je još uvek u toku debata o statusu ETH-a zbog njegove pre-mine i početne ponude novčića.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button