bankarstvo

Celer Netvork gasi most preko potencijalne otmice DNS-a

Platforma je tražila od korisnika da povuku odobrenja tokena za pametne ugovore na nekoliko blokova, uključujući Ethereum i BSC.

Protokol interoperabilnosti Celer Netvork je zatražio od svojih korisnika da povuku odobrenje za nekoliko ugovora nakon gašenja svog cBridge-a zbog sumnje na otmicu sistema imena domena (DNS).

Prema početnoj analizi projekta, bilo je sumnjivih DNS aktivnosti u sredu oko 19:00 UTC. Međutim, u vreme pisanja, platforma još uvek istražuje i pokušava da sazna više o ovom problemu.

U međuvremenu, kako platforma nastavlja da otkriva problem, tim je isključio cBridge kao početni način da se izbegnu dalje nezgode i zaštite korisnici. Platforma je takođe savetovala svoje korisnike da povuku odobrenja tokena za pametne ugovore na Ethereum, Poligon, Avalanche, BNB Smart Chain, Arbitrum, Astar i Aurora.

Korisnici mogu da odu na stranicu za odobrenje tokena za svaku mrežu ako žele da povuku odobrenja kao meru predostrožnosti dok platforma nastavlja da ispituje problem i pronalazi rešenje.

U januaru, suosnivač Ethereuma Vitalik Buterin izrazio je neodobravanje unakrsnih mostova zbog njihovih osnovnih bezbednosnih ograničenja. Prema Buterin-u, iako će budućnost biti višelančana, možda neće biti unakrsna.

Povezano: Unakrsni lanci na nišanu: Hakovi zahtevaju bolje odbrambene mehanizme

U međuvremenu, eksploatacije mostova su postale sve zastupljenije u kripto prostoru, što je rezultiralo gubicima od 2 milijarde dolara samo u 2022. godini, prema izveštaju kompanije za analizu blokova Chainalisis. Eksploatacije mostova u unakrsnom lancu predstavljaju oko 69% sve kriptovalute izgubljene zbog krađe ove godine, pri čemu je K1 vodeći kao rezultat hakovanja Ronin Bridge-a u martu.

Uprkos hakovima, još uvek ima dobrih samarićana u kripto prostoru. Ranije u avgustu, kripto berza Binance povratila je većinu sredstava koja su povučena iz nedavnog eksploatacije Curve Finance. Osim toga, hakeri sa belim šeširima su takođe vratili digitalnu imovinu u vrednosti od oko 32 miliona dolara žrtvama hakovanja Nomad bridge-a.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button