bankarstvo

Cena EOS-a skočila je 20% za najveći dobitak u poslednjih 15 meseci — Šta podstiče uzlazni trend?

EOS je porastao za približno 20% i dostigao 1,66 dolara 17. avgusta i bio je na putu da zabeleži svoj najbolji dnevni učinak od maja 2021.

U početku, EOS ralli došao je kao posledica njegove pozitivne korelacije sa kriptovalutama najvišeg ranga kao što su Bitcoin (BTC) i Eter (ETH), koje su porasle za preko 2% i 3,75%, respektivno. Ali, ovaj pomak je takođe bio podstaknut naletom uzbudljivih ažuriranja koja su nastala iz EOS ekosistema.

Pokretanje EOS podsticajnog programa
Dana 14. avgusta, EOS Netvork Foundation (ENF), neprofitna organizacija koja nadgleda rast i razvoj EOS blockchaina, otvorila je registraciju za svoj predstojeći program podsticaja Iield+.

Iield+ je program podsticaja likvidnosti i nagrađivanja za privlačenje aplikacija za decentralizovano finansiranje (DeFi) koje generišu prinose za svoje korisnike. Na taj način, usluga pokušava da se takmiči sa svojim vrhunskim blokčejn rivalima u DeFi prostoru, a to su Eter, Cardano (ADA) i Solana (SOL).

Od početka Iield+ registracije, ukupna zaključana vrednost (TVL) unutar EOS skupova se povećala sa 94,71 EOS na 102,18 EOS, što pokazuje privremeni porast potražnje za tokenima. TVL će se verovatno povećati u danima koji prethode aktivaciji nagrade 28. avgusta.

EOS hard fork u septembru
Pored toga, EOS će kasnije ove nedelje rebrendirati u EOSIO, nakon čega će uslediti konsenzus nadogradnja v3.1 pod nazivom Mandel u septembru, prema Ives La Roseu, izvršnom direktoru ENF-a.

Rebrendiranje i nadogradnja služe kao simbolični razvod EOS-a od Block.One, kompanije koja je prvobitno dizajnirala mrežu, devet meseci nakon što je EOS zajednica odlučila da zaustavi izdavanje 67 miliona EOS-a, ili oko 108 miliona dolara, zbog problema sa zloupotrebom.

La Rose je primetio da će se nadogradnja desiti preko hard forka, što znači da nova verzija (EOSIO) neće biti kompatibilna sa originalnim lancem i da će pratiti nova pravila konsenzusa.

Hard fork takođe znači da će u slučaju mogućeg razdvajanja lanca svi postojeći vlasnici EOS-a dobiti jednaku količinu tokena na oba lanca. U teoriji, to bi moglo povećati potražnju za EOS-om među špekulantima u danima koji su prethodili hard forku, kao što se vidi u slučaju Ethereuma.

Tehnika nagoveštava još više
Iz tehničke perspektive, EOS-ova cena predviđa produženi bikov trend u narednim nedeljama

Prvi veliki nagoveštaj dolazi od formiranja čaše i ručke na dnevnom grafikonu EOS-a, što je potvrđeno putanjom cene u obliku slova U praćeno opadajućim trendom kanala. Kao pravilo tehničke analize, probijanje čaše i ručke treba da pošalje cenu višu za onoliko koliko je maksimalna visina šablona.

Kao rezultat toga, EOS-ov cilj naviše je blizu 2,45 dolara, što je skoro 50% više u odnosu na cenu od 17. avgusta.

Povezano: Da li je Ethereum zaista najbolji blockchain za formiranje DAO?

Ipak, kao napomena za oprez, proboj rizikuje da izgubi zamah u blizini EOS-ovog 200-dnevnog eksponencijalnog pokretnog proseka (200-dnevna EMA; plavi talas) na 1,79 dolara. Takvo povlačenje bi moglo da navede EOS da testira 50-dnevnu EMA (crveni talas) na 1,21 dolara kao sledeću negativnu metu, skoro 25% ispod trenutne cene.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button