bankarstvo

Prihod od rudarenja bitkoina skočio je 68,6% u odnosu na dan sa najnižom zaradom u 2022.

Od jula 2022, Bitcoin ekosistem se oporavio na osnovu brojnih odrednica, uključujući prihod rudara u dolarima, poteškoće u mreži i heš stopu.

Industrija rudarstva bitkoina (BTC) pretrpela je ogroman finansijski stres tokom 2022. godine jer je produženo tržište medveda direktno uticalo na njihovu zaradu kada se prevede u američki dolar. Međutim, rudari otporni na dan najnižeg prihoda od rudarstva u godini, 13. juna, zabeležili su povećanje prihoda od rudarstva za 68,63% u roku od mesec dana.

Tokom godine, prihodi od rudarenja bitkoina su opali zbog mnoštva faktora koji su usredsređeni na raspoloženje investitora – potaknuti tenzijama koje su nastale usled tržišnih krahova, kolapsa ekosistema i investicija koje donose gubitke. Prebijajući buku, Bitcoin ekosistem se oporavio na osnovu brojnih odrednica, uključujući prihod rudara u dolarima, poteškoće u mreži i heš stopu.

Podaci sa blockchain.com potvrđuju da je prihod od rudarenja BTC-a skočio za skoro 69% u jednom mesecu — sa 13,928 miliona dolara 13. jula na 23,488 miliona dolara 12. avgusta. Značajno povećanje prihoda od rudarenja uverava rudarenje bitkoina kao održiv posao uprkos visokim operativnim troškovima. Pored toga, niže cene opreme za rudarenje (GPU) omogućile su rudarima BTC-a da prošire svoju postojeću infrastrukturu dok nastavljaju da iskopavaju poslednja 2 miliona BTC-a.

Pored prihoda od rudarenja, heš stopa bitkoina je porasla za preko 10% tokom prošlog meseca, dodajući otpornost mreže na napade dvostruke potrošnje. Međutim, kao rezultat toga, poteškoće sa mrežom – mera koliko je teško rudariti novi BTC blok – porasle su prvi put od juna.

Povezano: Zalihe rudarstva BTC-a se udvostručuju za mesec dana kako se proizvodnja povećava

Preslikavajući pozitivne rezultate širom Bitcoin mreže, kompanije za kripto rudarenje prijavile su povećane cene akcija tokom prošlog meseca.

Kompanije za rudarenje kriptovaluta, uključujući Hut8 Mining Corp., Marathon Digital Holdings i Core Scientific, otkrile su vrtoglave cene akcija, a svaka je imala najmanje 95% bolje rezultate nego u junu 2022.

Sve tri kompanije su, međutim, zabeležile povećane gubitke, vođene gubicima zbog obezvređenja njihovih kripto fondova.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button