bankarstvo

Suosnivač Huobija navodno želi da proda većinski udeo u vrednosti od preko milijardu dolara

Suosnivač Huobija Leon Li je, kako se izveštava, obavestio o svojoj odluci druge podržavaoce kompanije na julskom sastanku akcionara.

Leon Li, suosnivač globalne kripto berze Huobi, navodno je u pregovorima o prodaji većine svog udela u kompaniji, koji bi mogao biti procenjen na preko milijardu dolara.

Li je navodno imao razgovore sa više finansijera koji su pokušavali da prebace 60% udela u kripto kompaniji, koji bi mogao da bude procenjen na preko milijardu dolara, a neki veruju da bi mogao dostići čak 3 milijarde dolara, izvestio je Blumberg.

Portparol Huobija potvrdio je Blumbergu, ne otkrivajući detalje, da se suosnivač angažuje sa brojnim međunarodnim gigantima kako bi prodao svoj većinski udeo u kripto berzi.

Li je navodno obavestio druge podržavaoce kompanije o svojim odlukama tokom sastanka akcionara u julu ove godine. Li je svoje dužnosti generalnog direktora prebacio na Hua Zhu kako bi se fokusirao na svoje zdravlje.

U izveštaju se takođe tvrdi da su globalna kripto berza FTKS i osnivač Tron Džastin Sun bili neki od ranih investitora u pregovorima sa suosnivačem Huobi. Huobi nije odgovorio na Cointelegraphove zahteve za komentare u vreme štampe.

U izveštaju se takođe navodi da bi posao mogao da bude finalizovan do kraja ovog meseca. Kada se završi, to bi mogao biti jedan od najvećih poslova od previranja na kripto tržištu koja je počela u maju ove godine.

Povezano: Huobi Global pokreće investicionu granu od 1 milijarde dolara fokusiranu na DeFi i Veb3

Pad tržišta se takođe pretvorio u priliku za kripto gigante kao što je FTKS, koji je uložio milijardu dolara u spasavanje kripto berzi koje se bore da ostanu na površini zbog velikih gubitaka i nedostatka kapitala.

Huobi je osnovan 2013. godine i trenutno ima više od milijardu dolara dnevnog obima trgovine. Kripto berza je stekla popularnost nakon zatvaranja BTCC-a i ubrzo je postala centar za kineske kripto trgovce. Berza je na kraju zatvorila svoje operacije za kineske korisnike nakon što je vlada u Pekingu smatrala sve kripto tranzicije nelegalnim i zabranila stranim berzama da nude svoje usluge.

Huobi je ostvario značajnu međunarodnu ekspanziju od zabrane kineske vlade pošto je stekao licence u Dubaiju i Novom Zelandu, nakon čega je usledila licenca od Mreže za sprovođenje finansijskog kriminala Sjedinjenih Država (FinCEN).

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button