bankarstvo

Tether CTO opovrgava Stablecoin FUD kao krug prodavača na kratko

Tether CTO poriče Stablecoin FUD kao krug prodavaca nakratko

Glavni tehnološki direktor Tethera Paolo Ardoino potvrdio je da je stabilni coin Tether (USDT) bio predmet „koordinisanog napada“ hedž fondova koji žele da prodaju kripto imovinu vezanu za američki dolar.

U razgovoru sa svojih 151.600 pratilaca na Tviteru u ponedeljak, izvršni direktor Tether-a je odgovorio na izveštaje da su hedž fondovi pozajmljivali milione kredita za kratkotrajni USDT od kolapsa Terre u maju.

On je naveo da hedž fondovi pokušavaju da stvore pritisak „u milijardama“ da „naškode Tether likvidnosti“ sa ciljem da na kraju otkupe tokene po mnogo nižoj ceni.

Ardoino je izneo optužbe da su neki hedž fondovi verovali i pomogli u širenju FUD-a – straha, neizvesnosti i sumnje – u vezi sa stabilnim coinom.

Stavovi da nije 100% podržan, da izdaje tokene iz „tankog vazduha“, ima značajnu izloženost kompanijama u nevolji, a kineski komercijalni papiri i druge narative su širili njegovi konkurenti preko „mreža trolova“, rekao je on.

Kao deo Tvitter teme od 12 delova koja pobija ove glasine i kritikuje FUD širenje, Ardoino je tvrdio da je kompanija sarađivala sa regulatorima i da je povećala napore u pogledu transparentnosti, kao i da je primetila svoju nedavnu posvećenost postepenom ukidanju izloženosti komercijalnim papirima:

„Uprkos svim javnim potvrdama trećih strana, našoj saradnji sa regulatorima, našim povećanim naporima u pogledu transparentnosti, našoj posvećenosti da postepeno ukinemo izloženost CP-u i pređemo na američke trezore, naša naselja, … oni su nastavili da razmišljaju i sugerišu da smo mi, Tether, loši momci.”
On je tvrdio da Tether „nikada nije uspeo da otkupi“, dodajući da je u samo poslednjih 48 sati Tether otkupio oko 10% svoje ukupne imovine, što je, kako je rekao, „nešto skoro nemoguće čak i za bankarske institucije“.

On je takođe potvrdio da je Tether već smanjio svoju izloženost komercijalnim papirima sa 45 milijardi dolara na 8,4 milijarde dolara ovog meseca, nameravajući da oslobodi svoje komercijalne papire „u narednim mesecima“.

Međutim, čini se da komentari Ardoina možda neće učiniti mnogo da obuzdaju talas šou prodavaca koji se nadaju da će profitirati od potencijalnog pada cene kriptovaluta, koja je trenutno ispod granične vrednosti od 0,9989 dolara u vreme pisanja.

U ponedeljak, izveštaj Vall Street Journal-a citirao je Leona Maršala, šefa institucionalne prodaje u Genesisu, koji je naveo da je došlo do povećanja trgovanja kratkim Tether-om preko njegove brokerske platforme, posebno tokom prošlog meseca.

Povezano: „stvarni obim“ USDC-a menja Tether na Ethereum-u pošto ukupna ponuda dostiže 55,9 milijardi

„Došlo je do stvarnog porasta interesovanja tradicionalnih hedž fondova koji gledaju na Tether i žele da ga skrate“, rekao je Maršal.

Short-selling je investiciona strategija kojom investitor pozajmljuje sredstva i odmah ih prodaje na otvorenom tržištu, nameravajući da ih kasnije otkupi po nižoj ceni kako bi snimio razliku. Omogućava investitoru da profitira od pada akcije ili imovine.

Maršal je dodao da je većina kratkoročnih trgovina došla iz tradicionalnih hedž fondova u Sjedinjenim Državama i Evropi, pri čemu su mnogi postali zainteresovani nakon pada algoritamskog stabilcoina TerraUSD Classic (USTC) u maju.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button