bankarstvo

Šta je StrongBlock (STRONG) i kako funkcioniše?

Strongblock kreira platforme i protokole sa namerom da revolucioniše način na koji mreže blokova nadoknađuju čvorove koji ih štite i održavaju.

Digitalno finansijsko okruženje nastavlja da se razvija skoro svake sekunde, što nije iznenađenje za one u kripto sektoru. Među takvim tehnološkim napretkom, novi projekat pod nazivom StrongBlock popularizovao je koncept čvora kao usluge (NaaS) na blokčejnu. NaaS je alternativa samostalnom pokretanju čitavih blokčejn čvorova; pruža infrastrukturu za programere i alate za postavljanje i upravljanje blokčejn čvorovima.

Povezani blokčejn čvorovi prenose, prenose i čuvaju decentralizovane blokčejn podatke. Ali, šta je blokčejn čvor? Čvor, takođe poznat kao pun čvor, je uređaj koji čuva celokupnu istoriju transakcija bloka. Ali, ko stoji iza stvaranja StrongBlock ekosistema?

Tim StrongBlock-a uključuje izvršnog direktora Davida Mossa i glavnog tehnološkog direktora Briana Abramsona, koji su veterani poslovnog softvera i blockchain-a. Corei Lederer, glavni direktor za proizvode, takođe je među timom osnivača StrongBlock-a i ima veliko iskustvo u upravljanju tehnološkim proizvodima.

StrongBlock vidi blockchain kao put budućnosti, ali osim ako niste dobro upućeni u ovaj tehnološki proboj, to može biti rizično mesto za ulazak. Kao rezultat toga, cilj StrongBlocks-a je da svima olakša podršku i učešće u blok-čejnovima.

Ovaj članak će duboko zaroniti u NaaS koncept i istražiti šta StrongBlock čini jedinstvenim, kako zaraditi novac preko StrongBlock-a i kako kupiti token STRONG.

StrongBlock je objasnio
StrongBlock je blokčejn platforma koja ima za cilj revoluciju u načinu rada blokčejn mreža. Razlog za njegovo pojednostavljenje je jednostavan NaaS alat, koji omogućava korisnicima koji nisu dobro upućeni u blockchain da brzo izgrade čvor usaglašen sa blockchain-om, istovremeno im nadoknađujući za pokretanje.

Pre StrongBlock-ovog NaaS-a, pokretanje Ethereum čvorova zahtevalo je opsežno razumevanje blockchaina, kao i sposobnost kodiranja i servera koji je sposoban da pokreće čvor tokom dana. Ukratko, uranjanje u čvorove pre StrongBlock-a zahtevalo je ili mnogo truda ili visok nivo znanja da bi se to učinilo jednostavnim.

Pored toga, nagrade su bile rezervisane za rudare koji su rešavali složene matematičke zadatke, dok takve novčane nagrade nisu podeljene čvorovima. Ne postoji način da se proceni učinak čvorova.

Da bi rešio gorenavedena pitanja, StrongBlock je automatizovao sve procese, omogućavajući svima da učestvuju u revoluciji blockchain-a. Korisnici mogu da kreiraju čvor za nekoliko sekundi koristeći StrongBlock platformu. Oni takođe mogu da dodaju svoj čvor da bi dobili svakodnevne nagrade STRONG token. STRONG je token upravljanja StrongBlock-a, koji programeri koriste da bi omogućili vlasnicima tokena da doprinesu određivanju budućnosti protokola.

Šta su jaki čvorovi?
Jaki čvor je čvor koji podržava Ethereum mrežu. On nagrađuje operatere čvorova „Univerzalnim osnovnim prihodom čvora“ (NUBI) na osnovu broja Ethereum blokova kojima doprinose održavanju mreže. Međutim, broj čvorova, cena tokena, prihod od čvora i vlasništvo nad nepromenljivim tokenom (NFT) su svi faktori koji utiču na nagrade; oni su promenljivi i nisu zagarantovani.

Povezano: Nezamenljivi tokeni: Kako da počnete da koristite NFT

Jaki čvorovi se pokreću kao usluga; prema tome, ne zahtevaju hardver i to omogućava bilo kome, čak i ljudima koji nisu tehnički, da za nekoliko sekundi naprave čvor usaglašen sa blokčeinom i budu plaćeni za njegovo pokretanje.

Kako radi StrongBlock?
StrongBlock protokol je dizajniran da daje NUBI kontinuirano. NUBI nagrade se trenutno isplaćuju u STRONG, a u budućnosti će ih kompanija isplaćivati kao NFT. Protokolom onda upravljaju oni koji su na ovaj način dobili JAKO. Potencijalne nedostatke nagrade zajednica može ispraviti na različite načine kako protokol raste.

Nagrade se mere na osnovu tekućih doprinosa po čvoru, sagorevanja STRONG za NFT, naknada za obnavljanje, snižavanja NUBI i kreiranja različitih NUBI klasa. Štaviše, postoje dve metode za korišćenje čvorova u okviru StrongBlock protokola. Dovođenje sopstvenog čvora (BIoN) nudi dodatnu fleksibilnost i mogućnost dalje personalizacije vašeg čvora, dok je StrongBlock NaaS brži i lakši za podešavanje.

Oba pristupa nude iste osnovne NUBI podsticaje, ali budući dodaci mogu dati BIoN čvorovima više mogućnosti nego NaaS čvorovima. Takođe, mesečna naknada za NaaS iznosi 14,95 USD (plaćeno u ETH), dok se razlikuje u slučaju BIoN-a.

Šta je token STRONG?
STRONG token (sada se naziva STRNGR) je ERC-20 token zasnovan na Ethereum-u koji radi na Ethereum mreži. Novčić je token upravljanja koji će na kraju dovesti do StrongBlock-ovog decentralizovanog sistema.

Dok je tim generisao 10 miliona STRONG tokena, spalili su otprilike 95% da bi razvili ispravnu tokenomiju za sistem. Sistem nastavlja da sagoreva dodatne STRONG tokene sa svakim novim raspoređenim čvorom da bi održao deflacionu zalihu tokena.

Kako pokrenuti blockchain čvor koristeći StrongBlock
Da biste pokrenuli blockchain čvor koristeći StrongBlock, uverite se da imate digitalni novčanik. StrongBlock-ova NaaS platforma je kompatibilna sa MetaMaskom i ne podržava novčanike sa više potpisa.

Da biste pokrili naknade za gas za transakciju, moraćete da kupite nešto ETH. Povežite svoj novčanik sa željenom kripto razmenom i kupite 10 STRNGR tokena. MetaMask se može preuzeti kao proširenje pretraživača sa veb lokacije MetaMask. Kupci mogu da biraju pretraživače Chrome, Brave ili Firefok.

Proverite naknade za gas tako što ćete svoj novčanik koji sadrži 10 STRNGR povezati na veb lokaciju app.strongblock.com. Etherscan Gas Tracker se može koristiti za proveru naknada za gas, koje se razlikuju u zavisnosti od kripto-ekonomije.

Postavljanje ili pokretanje čvora košta 10 STRONG tokena plus naknade za gas. Svaki čvor se zatim nagrađuje sa 0,091 STRONG tokena, koji mogu poslužiti kao izvor pasivnog prihoda. Da biste kreirali blokčejn čvorove koristeći StrongBlock, sledite dole navedene korake:

Moći ćete da plaćate naknade za čvorove, vidite svoje akumulirane nagrade i zahtevate nagrade nakon kreiranja čvora. Prva mesečna naknada za čvor je uključena kada kreirate svoj čvor. Nakon toga, moraćete ručno da plaćate naknadu za čvor svakih 30 dana. Međutim, struktura plaćanja naknade za čvor ima ograničenje od 90 dana unapred.

Ako ne možete da vidite kreirani čvor, proverite da li postoje odobrene, na čekanju ili otkazane transakcije da biste ubrzali proces.

Koje su poreske implikacije StrongBlock-a?
Zbog prirode StrongBlock-a i nemogućnosti prodaje sredstva, usluge Ethereum čvorova ne mogu se klasifikovati kao sredstva u svetu kriptovaluta i poreza; umesto toga, oni će biti klasifikovani kao rashodi.

Kao rezultat toga, kada kupite StrongBlock, prva kupovina će se smatrati poslovnim troškom, a sve što zaradite od toga smatraće se oporezivim prihodom ili zaradom. Oporeziva stopa će zavisiti od zemlje vašeg prebivališta i može se odrediti na osnovu vašeg trenutnog nivoa prihoda. Da biste razumeli svoje poreske obaveze, razmislite o čitanju Cointelegraphovog vodiča za podnošenje poreza na kriptovalute u SAD, Velikoj Britaniji i Nemačkoj.

Da li je StrongBlock dobra investicija?
Ako ste ljubitelj blockchain-a, možda ćete smatrati da je StrongBlock obećavajući projekat sa kojim ćete pokrenuti Ethereum čvorove i zaraditi pasivni prihod. Međutim, s obzirom na visoke naknade za gas i volatilnost kripto tržišta, uvek treba da izvršite dužnu pažnju pre nego što uložite novac u bilo koji projekat.

Uz to, ako mislite da su vaši finansijski ciljevi, vizija organizacije i povraćaj ulaganja usklađeni, onda možete postati aktivni učesnik u projektu i biti nagrađeni STRONG tokenima. Bez obzira na to, ne zaboravite na izlaganje riziku koji ste spremni da preuzmete.

Platforma uskoro namerava da podrži druge protokole kao što je Ethereumova nadogradnja sloja konsenzusa (ranije ETH 2.0). Takođe planira da uvede funkcije kao što su NFT gamifikacija i tržište, koje bi mogle da podstaknu entuzijaste blokčejna da učestvuju u blokčein revoluciji koju vodi StrongBlock.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button