bankarstvo

FTKS možda planira da kupi udeo u BlockFi: Izveštaj

Navodno, tekući razgovori usledili su nakon što je BlockFi u utorak potpisao ugovor sa FTKS-om kako bi obezbedio revolving kredit od 250 miliona dolara.

Kripto berza FTKS je navodno u pregovorima o kupovini udela u BlockFi nakon što je kompanija izdala kredit od 250 miliona dolara toj firmi.

Prema izveštaju Vall Street Journal-a od petka, FTKS trenutno vodi razgovore sa BlockFi-jem u vezi sa kupovinom udela u kripto berzi, ali nije postignut sporazum o kapitalu. Izveštaji koji su u toku usledili su nakon što je BlockFi u utorak potpisao ugovor sa FTKS-om kako bi obezbedio revolving kredit od 250 miliona dolara.

„BlockFi ne komentariše tržišne glasine“, rekao je portparol BlockFi-ja za Cointelegraph. „Još uvek pregovaramo o uslovima sporazuma i u ovom trenutku ne možemo da podelimo više informacija. Predviđamo da ćemo nešto više o uslovima sporazuma podeliti sa javnošću kasnije.

Osnivač i izvršni direktor FTKS-a Sam Bankman-Fried, ili SBF, pomogao je u podršci mnogim kripto projektima poslednjih nedelja usred tržišta medveda koje je primoralo mnoge kompanije da smanje osoblje. Trgovačka firma Alameda Research, pod upravom SBF-a, objavila je da je u sredu pozajmila 15.000 bitkoina (BTC) Voiager Digitalu sa ciljem da pokrije gubitke zbog izloženosti Three Arrovs Capitalu.

Cointelegraph je u nedelju izvestio da je SBF rekao da veruje da Alameda i FTKS „imaju odgovornost da ozbiljno razmotre da se uključe, čak i ako je to na štetu za nas same, da zaustave zarazu“ oko pada tržišta:

„Čak i da mi nismo bili ti koji su to izazvali, ili nismo bili umešani u to. Mislim da je to ono što je zdravo za ekosistem i želim da uradim ono što može da mu pomogne da raste i napreduje.”

Nejasno je da li je prijavljena namera FTKS-a da kupi udeo u BlockFi-ju bila povezana sa finansijskim poteškoćama u firmi za kriptovalute usred medveđeg tržišta. Međutim, u februaru je Komisija za hartije od vrednosti Sjedinjenih Država naložila BlockFi-ju da plati 50 miliona dolara na ime poravnanja agenciji, kao i 50 miliona dolara za 32 državna regulatora zbog navodno neregistrovanih hartija od vrednosti.

Cointelegraph je kontaktirao BlockFi, ali nije dobio odgovor u vreme objavljivanja.

http://www.woodworkingplansgeek.com

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button