bankarstvo

Novi protokol Vire Netvork-a ima za cilj da okonča probleme sa interoperabilnosti Veb3

Protokol obećava da će eliminisati složenost koja se javlja kod postojećih interoperabilnih rešenja i ne zahteva nikakve mostove ili orakule za integraciju.

Laier-1 blockchain platforma Vire Netvork najavila je pokretanje svog protokola interoperabilnosti blok lanca pod nazivom Universal Polimorphic Address Protocol (UPAP).

U ekosistemu Veb3, koji je u nastajanju u poređenju sa većim kripto tržištem, primarna interakcija se dešava preko digitalne robe i nezamenljivih tokena (NFT). Međutim, sve veći broj Veb3 platformi nedostaje interoperabilnost, što bi moglo biti velika prepreka za besprekorno Veb3 iskustvo. Vire Netvork ima za cilj da to promeni svojim univerzalnim protokolom adrese novčanika.

Blockchain interoperabilnost je mogućnost deljenja informacija u različitim blockchain mrežama bez ograničenja. Sa evolucijom blokčejn industrije, pojavile su se stotine novih protokola i blokčejn standarda. Dakle, interakcije između različitih blok lanaca postaju složene. Ovde interoperabilnost pomaže u premošćivanju tog jaza.

Novi UPAP protokol ima za cilj da reši problem interoperabilnosti u Veb3 ekosistemu. Iako je u prošlosti postojalo nekoliko rešenja interoperabilnosti, većina njih je bila ograničena na određeni ekosistem ili određeno pitanje kao što su likvidacija i transferi sredstava.

Interoperabilnost se može postići različitim metodama kao što su unakrsni lanci, bočni lanci, proksi tokeni, razmene itd. Mnoge blokčejn platforme su se u prošlosti fokusirale na interoperabilnost, na primer, Polkadot (DOT) omogućava da se različiti lanci blokova uključe u veći, standardizovani ekosistema dok Cosmos (ATOM) koristi protokol komunikacije među blokovima (IBC) za uspostavljanje interoperabilnosti blokčejna.

Zašto je interoperabilnost unakrsnih lanaca važna za DeFi

UPAP, s druge strane, obećava da će ponuditi rešenje za interoperabilnost sa univerzalnim čitljivim adresama novčanika za slanje i primanje nezamenljivih tokena (NFT), obavljanje razmene kriptovaluta i dodavanje parova likvidnosti preko bilo kog blockchaina.

Rešenje interoperabilnosti oslobađa se većine složenosti povezanih sa postojećim rešenjima i ne zahteva nikakve mostove ili orakule.

Svako može da integriše UPAP novčanik u blok lanac koji koristi kriptografski algoritam digitalnog potpisa eliptične krive (ECDSA). Korisnici će morati da uvezu mnemonički kod iz svog novčanika, a UPAP bi kreirao univerzalnu adresu, koju korisnici mogu koristiti za slanje bilo koje imovine preko bilo kog blockchaina.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button