bankarstvo

Korisnici GitHub-a odgovaraju idejom „Bitcoin račun“ na račun Gillibrand-Lummisa

Senatori traže komentare od zainteresovanih strana u industriji, potrošača i zainteresovanih strana.

Sada svaki zainteresovani korisnik ima priliku da ostavi svoj trag na kripto računu koji bi mogao da definiše smernice industrije u Sjedinjenim Državama u bliskoj budućnosti, Zakon o odgovornim finansijskim inovacijama (RFIA). Dokument su ko-sponzori postavili na GitHub, platformu koju naseljavaju stručnjaci za softver i proizvode, kako bi dobili povratne informacije od javnosti.

U sredu, 22. juna, senatori Sintija Lumis i Kirsten Gilibrand su na GitHub postavili ceo sadržaj svog Zakona o odgovornim finansijskim inovacijama. Kako su Lummisovi predstavnici komentarisali:

„Senatori traže komentare od zainteresovanih strana u industriji, potrošača i zainteresovanih strana kako bi osigurali da ovaj znameniti zakon odražava inovativnu prirodu industrije koju reguliše, a istovremeno dodaje poverenje, poverenje i stabilnost za potrošače.
Do trenutka štampe, postoji šest komentara dostupnih na stranici akta, pri čemu su neki od njih više usamljeni borbeni poklič („Oporezivanje je krađa“), dok drugi predlažu diskutabilne izmene u dokumentu.

Korisnik po imenu Stduei objašnjava zašto je Bitcoin drugačiji i ne bi trebalo da bude uključen u rizična „imovina“ zbog njegove karakteristike „apsolutne oskudice“. Po njegovom mišljenju, to čini razlog za apsolutno odvojen račun za Bitcoin:

„Ako kupite 5.000 satošija za 1 dolar, imaćete 5.000/2,1 kvadrilion satošija, zauvek, i niko to ne može da promeni. Ljudi još ne mogu da razumeju veličinu ovoga, ali ova suptilna razlika je ono što odvaja Bitcoin od svake druge kriptovalute, fiata, plemenitog metala i robe.
Drugi komentator, savage1r, elaborira o nekonzistentnosti trenutnog okvira u pogledu airdrops-a — on vezuje oporezivu vrednost novčića za njihovu ulaznu cenu, koja bi mogla biti znatno viša nego u fazi isplate novca:

„Airdrop prijemnici bi trebalo da plaćaju samo kratkoročne ili dugoročne poreze na novčiće koje unovče pod pretpostavkom da je početna vrednost 0 dolara jer ne ostvaruju dobit dok ne trguju ili prodaju.”
Povezano: Lummis-Gillibrand kripto račun je sveobuhvatan, ali i dalje stvara podelu

Dugo očekivani RFIA predstavljen je u Senatu SAD 7. juna. Postoji širok konsenzus u zajednici da je zakon povoljan za kriptovalute.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button