bankarstvo

Bibit sklapa sporazum o poravnanju sa Komisijom za hartije od vrednosti Ontarija

Bibit trenutno vodi razgovore o listingu sa pokrajinskim regulatorom, a ako proces ne uspe, firma će prestati sa radom u Ontariju.

Bibit je objavio da je postigao sporazum o poravnanju sa Komisijom za hartije od vrednosti Ontarija (OSC) u četvrtak, dan nakon što je OSC objavio izjavu o optužbama protiv platforme za trgovanje kripto imovinom.

Sporazum uključuje nekoliko mera koje Bibit treba da preduzme dok učestvuje u pregovorima o registraciji sa kanadskim regulatorom. Ova najava dolazi nakon što je OSC izrekao finansijske kazne protiv Bibita i KuCoina, tvrdeći da su prekršili zakone o hartijama od vrednosti i da upravljaju neregistrovanim platformama za trgovanje kripto-imovinom.

Prema Sporazumu o poravnanju, Bibit je odbacio prihode u ukupnom iznosu od približno 2,47 miliona dolara i nadoknadio OSC-u 7,707 dolara (10,000 CA) za troškove. Nikakve dodatne novčane kazne nisu nametnute Bibitu kao deo sporazuma.

Takođe, Bibit je najavio da neće prihvatati nove naloge od stanovnika Ontarija, pružati bilo kakvu novu robu postojećim računima koje drže investitori Ontarija, niti sprovoditi marketinške i promotivne napore usmerene na stanovnike Ontarija.

Razgovori o registraciji sa pokrajinskim regulatorom su trenutno u toku, a ako proces ne uspe, Bibit će prestati sa radom u Ontariju. Investitori koji već poseduju kriptovalute na Bibit-u će morati da prekinu svoje pozicije u određenim ograničenim proizvodima kao što su ugovori sa leveridžom, trgovanje na marginama ili produženja kredita. Sredstva ili imovina maloprodajnih investitora u Ontariju koja su nepotrošena ili neiskorišćena mogu se koristiti za neograničene proizvode ili povući sa Bibit platforme, navela je berza.

Ben Zhou, suosnivač i izvršni direktor Bibita u izjavi je naveo da:

„Cenimo napore OSC-a u zaštiti investitora iz Ontarija i radujemo se saradnji sa OSC-om u svim aspektima u procesu registracije.”
Cointelegraph je kontaktirao Bibit za dodatne komentare, ali nije dobio odgovor do vremena za štampu. Ova priča će se ažurirati kako više informacija bude dostupno.

Povezano: Kanadski regulator preduzima mere protiv Bibita i KuCoina

Odluka regulatora bila je poslednja u nizu upozorenja i pravnih radnji preduzetih protiv kripto berzi koje pružaju usluge potrošačima Ontarija. U martu 2021, OSC je izdao rok za kripto firme koje posluju u Ontariju da se registruju kod Komisije za hartije od vrednosti Ontarija u skladu sa zakonima o hartijama od vrednosti pokrajine do aprila. Ontario ima osam registrovanih platformi za trgovanje kriptovalutama, uključujući Fideliti Digital Assets, Bitvo i Bitbui, od 1. juna.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button