bankarstvo

Bitcoin, altcoins rasprodaju zbog rekordno visoke inflacije, ali trgovci i dalje očekuju da će se BTC konsolidovati

Globalna finansijska tržišta i kriptovalute su rasprodate nakon što je štampana štampa od 8,6% CPI 10. juna pokazala da inflacija ostaje uporni izazov.

Globalna finansijska tržišta ponovo se nalaze u nižem trendu 10. juna nakon što je indeks potrošačkih cena (CPI) porastao na neverovatnih 8,6% u odnosu na prethodnu godinu, što je najveći broj od 1981.

Odštampani CPI viši od očekivanog doveo je do kolapsa podrške od 30.000 dolara i cene bitkoina (BTC) rasprodate na dnevnom minimumu od 28.852 dolara pre nego što su kupci u padu uspeli da povrate cenu iznad 29.000 dolara.

Evo šta nekoliko analitičara na tržištu govori o izgledima za bitkoin koji će napredovati jer se čini da postoji malo olakšanja na frontu inflacije i da su Federalne rezerve i dalje odlučne da podignu kamatne stope.

Snaga dolara ima veliku težinu na rizičnoj imovini
Il Capo iz Cripto-a dotakao se uticaja visokog CPI-a na dva merila finansijskih tržišta, indeks dolara (DKSI) i S&P 500 (SPKS), koji je objavio sledeće grafikone navodeći da „Nakon rezultata CPI, # DKSI nastavlja da pumpa, a #SPKS nastavlja da slobodno pada.”

Tržišni analitičar Kevin Svenson je takođe rekao da će nesposobnost Fed-a da obuzda inflaciju verovatno dovesti do nestabilnih cena za sledeću godinu.

Postoji potencijal za povlačenje ispod 28.000 dolara
Ako cena BTC-a nastavi da pada, trgovac kriptovalutama i pseudonimni korisnik Tvitera Altcoin Sherpa kaže da je trgovanje ispod 28.000 dolara moguće.

Altcoin šerpa je rekao,

„$BTC: EMA-i izgledaju najbolje što su izgledali u poslednje vreme u 4h, ali ukupna tržišna struktura u visokom vremenskom okviru ostaje loša. Ne radim ništa aktivno rn, samo posmatram. Čini se da je jasno da je 28 hiljada dolara sledeće ako se ovo trenutno područje izgubi.
Povezano: Cena bitkoina pala ispod 29,5 hiljada dolara nakon „neočekivane“ 40-godišnje visoke inflacije u SAD

BTC treba da povrati 30 hiljada dolara kako bi sprečio dalje smanjenje
Uvid u to šta bi bilo potrebno da se izbegne povlačenje na podršku od 28.000 dolara dao je analitičar tržišta i pseudonimni korisnik Tvitera CrediBULL Cripto, koji je postavio sledeći grafikon koji pokazuje „nesrećni“ povratak sa 30.000 dolara, područje. Analitičarka je sugerisala da je ovo „bio trenutak u kojem smo morali da vidimo do kraja“.

CrediBULL Cripto je rekao,

„Na podršci, ali je testiran četiri puta, pa je verovatnije da će ustupiti mesto za 28 hiljada dolara. AKO možemo da se vratimo iznad 30 hiljada dolara, onda se 28 hiljada dolara može izbeći.”
Ukupna tržišna kapitalizacija kriptovaluta sada iznosi 1,192 triliona dolara, a stopa dominacije bitkoina je 46,6%.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button