bankarstvo

Slom Terra nije rizik za širi kripto ekosistem, kaže suosnivač Huobi Globala

Jun Du, suosnivač Huobi Globala, rekao je za Cointelegraph da će krah Terre usporiti entuzijazam investitora u kratkom roku, ali dugoročno, potražnja će se oporaviti.

Kako pad Terra (LUNA) i TerraUSD (UST) može imati primetan kratkoročni uticaj na donošenje odluka i maloprodajnih i institucionalnih investitora, to ne predstavlja rizik za veći kripto ekosistem, prema Jun Du , suosnivač Huobi Global.

U intervjuu za Cointelegraph, Du je objasnio da će kolaps Terre uticati na ekosistem usporavanjem interesovanja investitora za kriptovalute kao klasu imovine. Međutim, Du je primetio da će to biti samo kratkoročni efekat. Dugoročno gledano, suosnivač razmene je objasnio da će potražnja za kriptovalutama poput bitkoina (BTC) kao zaštitom od fiat inflacije rasti zajedno sa pojavom novih aplikacija za blockchain:

„Dugoročno, potražnja za kriptovalutama kao zaštitom od fiat inflacije će nastaviti da raste, kao i za primenama blokčejn tehnologije.

Na pitanje o kritičarima koji koriste kolaps Terre kao priliku da se istražuju na celom kripto tržištu, Du je istakao da se krahovi poput Terre dešavaju i u mnogim drugim industrijama.

„Krozovi tržišta i koordinisani napadi nisu jedinstveni za kriptovalute“, rekao je Du. Pozivajući se na kolaps Lehman Brothers-a i krah tržišta nekretnina, Du je pomenuo da će „svaka industrija videti svoj pošten udeo oborenih igrača“. Dalje je objasnio da dugoročna izdržljivost industrije uvek zavisi od potražnje za njenim uslugama:

„Kripto kao tehnologija i klasa imovine uvodi vrednost i inovacije koje su jedinstvene i nezamenljive, i verujemo da jedna loša jabuka u kratkom roku neće uticati na dugoročnu potražnju za kripto imovinom i industriju u celini.
Du je takođe optimista i veruje da će se, kada se cena BTC-a oporavi, vratiti poverenje u tržište i da će to dovesti do više investicija u prostor. Uprkos neravninama na putu, suosnivač Huobija veruje da će šira kripto industrija kontinuirano rasti.

Takođe, Du je primetio da postoje nedostaci otkriveni padom Terre. „Izuzetak je da bi u budućnosti stabilne coine trebalo da podržavaju manje promenljivi tokeni“, rekao je on. On je naglasio da kolateral mora biti „rebalansiran sa manje promenljivim tokenima“.

Na kraju, suosnivač Huobi Global-a je rekao da su u sažetku da su „decentralizovani stabilni kovani vitalni za razvoj čitavog ekosistema kriptovaluta“. On je rekao da zajednica može ovaj gubitak pretvoriti u pobedu inovacijama kako se tragični incidenti poput nesreće na Teri ne bi ponovili.

Ranije ovog meseca, veza za UST dolar se srušila kada je kit počeo da baca UST. Ovo je snizilo LUNA-inu cenu za 20% samo jedan dan nakon početnog dump-a. Događaj je tada rastao čak i kada je osnivač Terre Do Kvon podelio planove za Terrin oporavak. Na kraju, debakl Terre postao je jedan od najvećih padova cena u istoriji kriptovaluta.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button