bankarstvo

FTKS US će pokrenuti trgovanje akcijama protiv stabilnih kovanica

FTKS akcije će omogućiti maloprodajnim investitorima da finansiraju svoje račune stabilnim coin-ovima sa fiat-om, kao što je USD Coin, preko FTKS US kripto berze.

Glavna berza kriptovaluta FTKS kreće u trgovinu akcijama, a njena podružnica FTKS US sa sedištem u Sjedinjenim Državama pokreće platformu za trgovanje akcijama.

Vest Realm Shires Services, vlasnik i operater FTKS US, najavio je u četvrtak predstojeće pokretanje FTKS Stocks, usluge trgovanja akcijama koje se nudi direktno preko FTKS US aplikacije za trgovanje.

Nova platforma za trgovanje akcijama će sadržati trgovanje i ulaganje u stotine akcija koje kotiraju na berzi u SAD, uključujući obične akcije i fondove kojima se trguje na berzi.

Prema najavi, FTKS Stocks će biti prva platforma koja će ikada dozvoliti maloprodajnim investitorima da finansiraju svoje račune pomoću fiat-backed stabilnih kovanica kao što je USD Coin (USDC). Opcija je omogućena kroz partnerstvo sa FTKS američkom kripto berzom, pružajući alternativnu opciju za podrazumevane metode depozita u američkim dolarima, uključujući bankovne transfere, depozite sa kreditnih kartica i druge.

FTKS Stocks platforma će u početku biti dostupna u privatnoj beta fazi za odabrane američke kupce izabrane sa liste čekanja. Usluga će takođe u početku sve narudžbe usmeravati preko Nasdak-a kako bi osigurala transparentno izvršenje trgovine i fer cene, navodi se u saopštenju.

„Sa lansiranjem FTKS akcija, stvorili smo jedinstvenu integrisanu platformu za maloprodajne investitore da lako trguju kriptovalutama, NFT-ovima i tradicionalnim ponudama akcija preko transparentnog i intuitivnog korisničkog interfejsa“, rekao je američki predsednik FTKS-a Bret Harison. Dodao je da postoji „jasna potražnja na tržištu“ za novim iskustvom ulaganja u maloprodaju koje podržava „potpunu transparentnost usmeravanja narudžbi“, a da se ne oslanja na plaćanje za tok porudžbina.

Povezano: Brazilska berza će pokrenuti fjučerse na Bitcoin i Ethereum

Vest dolazi ubrzo nakon što je osnivač i izvršni direktor FTKS-a Sem Bankman-Frid kritikovao efikasnost Bitcoin (BTC) kao platne mreže u ponedeljak. On je posebno izrazio zabrinutost zbog konsenzusa rudarske mreže Bitcoin mreže, tvrdeći da nije dovoljno skalabilan da obradi milione transakcija.

Izvršni direktor je takođe aktivno kupovao akcije glavnih igrača u industriji, držeći oko 650 miliona dolara u zalihama aplikacije za trgovanje akcijama Robinhood koja je pogodna za kriptovalute od maja 2022.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button