bankarstvo

Indeks straha i pohlepe je najniži od marta 2020. čak i kada je cena bitkoina dostigla 30,5 hiljada dolara

Ponovni test od 20.000 dolara “malo verovatno”
Podaci iz Cointelegraph Markets Pro i TradingViev pokazali su da je BTC/USD u porastu nakon što je dnevni blizu probnog porasta na 30.000 dolara.

Ipak, u višednevnom rasponu, par tek treba da odluči o značajnoj uzlaznoj ili silaznoj putanji, dok je volatilnost opala u novu nedelju.

Usred zabrinutosti da bi veliki retracement mogao da ga spusti ispod prošlonedeljnih desetomesečnih minimuma, popularni analitičar Credible Cripto ponudio je optimističniju alternativu. Na osnovu istorijskih normi, tvrdio je na Tviteru, da bitkoin nije imao malo podsticaja da ponovo testira 20.000 dolara ili manje.

„Argument za 13.000-14.000 BTC-a uz pretpostavku da su prošla velika tržišta medveda dovela do pada od 80% u odnosu na vrh čini glavnu pretpostavku – da je 65.000 bio vrh ciklusa“, ​​napisao je on.

„To je ista pretpostavka koju su ljudi napravili na 30.000 u junu 21. pre nego što smo se okupili na novi ATH od 65.000 3 meseca kasnije.

Kao što je Cointelegraph nedavno objavio, čini se da su planovi za vanredne situacije već na snazi za takav događaj, a MicroStrategi — kompanija sa najvećim korporativnim BTC trezorom — čak je spremna da otkupi zalihe kako bi zaustavila pad.

Upitan da li bi BTC/USD mogao da ponovi povratak sa svojih najviših vrednosti iz 2019. blizu 14.000 dolara na prag od 3.600 dolara tokom kraha COVID-19 u martu 2020, Credible Cripto je bio jednako skeptičan.

„Ne očekujući to. Da li je moguće? Da, ali kao što sam ranije rekao, ponovni test maksimuma iz prethodnog ciklusa se nikada ranije nije desio – tako da smatram da je to malo verovatno“, odgovorio je on.

Za saradnika Cointelegrapha Michaela van de Poppea, bilo je pitanje američkog dolara koji hladi svoju berzu u odnosu na druge fiat valute kako bi rizičnoj imovini dao malo prostora za disanje.

Indeks američkog dolara (DKSI), prognozirao je, trebalo bi da se spusti sa svojih dvadesetogodišnjih maksimuma od 105 poena.

„Ako pogledam trenutno stanje $DKSI, mislim da ćemo slediti ovaj scenario. Pod pretpostavkom da ćemo videti neke korektivne poteze, maksimumi su pomereni za likvidnost. Gubimo 103,7 poena i mislim da ćemo ovde imati veći pritisak na dole -> povećanje rizičnih sredstava“, napisao je na Tviteru 16. maja.

Osećanja odjekuju posle marta 2020
Podaci o raspoloženju tržišta u međuvremenu su odražavali konsenzus većine širom kriptovalute – da se sada sve može dogoditi, sa pristrasnošću koja je čvrsto okrenuta na donju stranu.

Povezano: Prvi niz od 7 nedelja u istoriji ― 5 stvari koje treba znati u Bitcoin-u ove nedelje

Indeks kripto straha i pohlepe, merač raspoloženja na više tržišta, dostigao je 8/100 17. maja, što je najniža vrednost od 28. marta 2020. — dve nedelje nakon pada izazvanog izolacijom izazvanom korona virusom.

Tada, kao i sada, BTC/USD se već oporavljao od najnižih vrednosti. Na 30.500 dolara, par je porastao za 28% u odnosu na nedelju ranije.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button