bankarstvo

Bitkoin, Bukele i grupa centralnih bankara sastaju se u Salvadoru

El Salvador je poželeo dobrodošlicu 44 centralna bankara iz zemalja u razvoju širom sveta da se pozabave finansijskom inkluzijom i razgovaraju o bitkoinu na trodnevnoj konferenciji.

Ove nedelje, 44 centralnih bankara iz zemalja u razvoju širom sveta prisustvuju konferenciji u Salvadoru na kojoj će razgovarati o finansijskoj inkluziji, finansiranju malih i srednjih preduzeća i bitkoinu (BTC).

Delegati Centralne banke od Gane do Burundija, Jordana do Maldiva i Pakistana do Kostarike stigli su u San Salvador na konferenciju na poziv predsednika El Salvadora Najiba Bukelea.

U organizaciji Alijanse za finansijsku inkluziju, alijanse vodećih globalnih politika, i u partnerstvu sa centralnom bankom El Salvadora, konferencija će trajati tri dana. U tvitu, šef centralne banke Salvadora, Daglas Rodrigez, podelio je:

„El Salvador je ponosan što prima predstavnike 44 centralne banke i finansijske vlasti kako bi saznali više o primeni bitkoina i politikama za promovisanje finansijske inkluzije.
Rodrigezov pretpostavljeni, predsednik Bukele, rekao je da je „sadio seme“ među 44 delegata dok je tvitovao grupnu fotografiju lidera:

Tim koji stoji iza projekta Bitcoin Beach takođe je bio prisutan, pri ruci da edukuje centralne bankare. Plaža Bitcoin, El Zonte, bila je rodno mesto zakona o Bitcoinu, pokreta koji je doveo prvu naciju koja je usvojila Bitcoin.

Nicolas Burtei, suosnivač Galoi Monei – kompanije koja je napravila novčanik Bitcoin Beach – rekao je: „Nakon što sam proveo dan sa tim centralnim bankarima, mogu reći: još je potrebno mnogo obrazovanja. Burti je nastavio:

„Ogromna većina nema pojma o potencijalu bitkoina. Ali pošto je El Salvador usvojio Bitcoin, oni sada imaju razlog da zarone u to.
Burti i njegov tim proveli su dan razgovarajući sa centralnim bankarima, pokazujući im kako da koriste Bitcoin Lightning novčanike i šalju plaćanja. Napredak je bio brz – zapravo toliko brz, da je Burti tvitovao: „Ne možemo dovoljno brzo da uključimo centralne banke da #bitcoin sa BTCBeachVallet-om.

Fotografije ovog događaja ne veruju, a centralni bankari studiozno uče kako da šalju uplate i kreiraju novčanike.

Trenutno su samo dve zemlje širom sveta priznale bitkoin kao zakonsko sredstvo plaćanja: Salvador i nedavno Centralnoafrička Republika, koju su afričke centralne banke kasnije osudile zbog usvajanja kriptovaluta.

Povezano: Centralna banka El Salvadora prihvata Kredovu registraciju za pružanje kripto usluga

Za neke komentatore, kao što je Dan Tapiero iz investicionog fonda 10T holdings, koji je nezaboravno rekao Cointelegraphu tokom intervjua: „Nemam gotovine“, konferencija o finansijskoj inkluziji El Salvadora je važna. On insinuira da će Sjedinjene Države možda morati da sustignu:

Bez obzira na to, za tvrdokorne Bitcoinere, prilika da se našale na račun događaja bila je prevelika. Gigi, bitkoin pisac i autor 21 lekcije knjige o Bitcoin-u, tvitovao je „Ako nastave da koriste Bitcoin, neće dugo biti centralni bankari!“

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button