bankarstvo

Američka kongresna istraživačka agencija razmatra pad UST, primećuje nedostatke u regulativi

CRS je opisao pad TerraUSD-a kao scenario „nalik na trku“ u kojem su vlasnici počeli da sumnjaju u rezerve koje podržavaju fiksaciju dolara.

Istraživačka služba Kongresa (CRS), zakonodavna agencija koja podržava Kongres Sjedinjenih Država, objavila je dokument koji sadrži pregled algoritamskih stabilnih kokova i ukazuje na ključne faktore koje treba razmotriti u padu TerraUSD (UST).

U izveštaju, CRS je opisao pad UST-a kao scenario „nalik na trku“ i naveo da postoje problemi politike povezani sa rizikom od takvih događaja. Prema CRS-u, situacija „izbegavanja“ počinje kada su vlasnici sumnji u rezerve koje podržavaju dolarsko vezivanje imovine.

Nakon toga, značajan broj investitora istovremeno povlači ulaganja, što rezultira negativnim domino efektom koji ugrožava finansijsku stabilnost kripto ekosistema i tradicionalnog finansijskog sistema.

Istraživačka agencija je dalje objasnila da su scenariji nalik na trčanje u tradicionalnim finansijama zaštićeni propisima i drugim merama kao što su osiguranje depozita u bankama i olakšice za likvidnost. Ovo smanjuje podsticaje onih koji razmišljaju o povlačenju svoje imovine.

S druge strane, CRS napominje da industrija stabilnih coin-a nije tako „adekvatno regulisana“ i da može postojati praznine u regulatornim okvirima stabilnih kovanica, kao što je agencija ranije raspravljala u drugom izveštaju. Štaviše, CRS je istakao postojeće predloge politike koji mogu ograničiti sredstva koja bi mogla da podrže stabilne coin-e i uspostaviti zahteve za izveštavanje.

Poligon i drugi pružaju ruku pomoći Terra blockchain projektima

U međuvremenu, ministarka finansija Sjedinjenih Američkih Država Dženet Jelen nedavno je primetila da odvajanje stabilnih kovanica kao što su UST i Tether (USDT) ne predstavlja pretnju finansijskoj stabilnosti zemlje. Uprkos tome, sekretarka Jelen je takođe primetila da digitalna industrija „veoma brzo raste“ i da predstavlja slične rizike za banke.

Nakon pada Terra (LUNA) i UST-a, suosnivač Terra Do Kvon najavio je da će tim Terraform Labs-a kreirati novi predlog za razdvajanje blokčejna Terra Luna. Novi blockchain neće biti povezan sa UST, dok će stara Terra mreža i dalje koegzistirati sa UST i biti preimenovana u Terra Classic (LUNC).

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button