bankarstvo

Bitkoin je postavljen za promenljivo mesečno zatvaranje nakon što cena BTC-a „čekira sve kutije“ za veliki pomak

Tamo gde će se cena bitkoina odvijati sledeće, uključuje moćan koktel kitova, pokretnih proseka i makro pokretača, kaže Material Indicators.

Bitkoin (BTC) je ponovo ušao u svoju najznačajniju zonu doživotne konsolidacije, ali bi i dalje mogao da padne na „makro dno“, upozorava novo istraživanje.

U Tviter temi od 27. aprila, platforma za analizu materijala na lancu, Material Indicators, osvetlila je važnost 38.000 dolara za akciju cena BTC-a.

Bitcoin zaokružuje sve važne tačke kontrole
Nakon zadržavanja blizu likvidnosti na ili iznad 37.700 dolara u vremenskim okvirima unutar dana, podaci iz Cointelegraph Markets Pro i TradingViev pokazuju da BTC/USD tek treba da napravi jasan pomak naviše ili naniže, a trgovci su ostali da nagađaju kojim će putem tržište ići.

Makro faktori zahtevaju dalje smanjenje pošto se uticaj inflacije i geopolitičkih sukoba jasno oseća na tržištima akcija.

U isto vreme, signali na lancu su sve samo ne medveđi, predvođeni rudarima i njihovim sve većim ulaganjem u heš stopu.

Međutim, bilo da je kratak ili dug vremenski okvir, 38.000 dolara predstavlja kritičnu istorijsku cenu za Bitcoin.

„Od proboja sa 20.000 dolara u decembru 20. godine, BTC se konsolidovao u ovom opsegu više od bilo kog drugog“, objasnili su Material Indicators.

Dodaje se da se „tačka kontrole“ — u suštini nivo cene sa najvećim obimom — sada nalazi „tačno“ na mestu gde trenutno deluje spot cena.

Međutim, gde bi Bitcoin mogao da krene, nije očigledno, s obzirom na ovomesečni trend cena. Analizirajući trodnevni grafikon, Indikatori materijala su primetili i bikovski i medveđi obrasci koji se ponavljaju samo ove nedelje.

Oni uključuju pokretne proseke od 50, 100 i 200 perioda na trodnevnom grafikonu.

„Malo zumiranje 3-dnevnog grafikona otkriva da su 3-dnevni 50MA prelazi ispod 100 3-dnevnog MA izazvali skupove i interakcija sa 3-dnevnim 200 MA je ili dovela do rasta ili sloma na dno makroa“, oni primetio.

„BTC je ove nedelje proverio sve te kutije.“

Izgubljeni pokretni proseci se skupljaju
Bez obzira na smer, volatilnost je gotovo zagarantovana zahvaljujući predstojećem mesečnom zatvaranju. Trenutno, BTC/USD bi trebalo da zatvori april za 6.000 dolara niže nego gde je počeo.

Povezano: Bivši izvršni direktor BitMEKS-a objašnjava kako će Bitcoin dostići milion dolara do 2030

Kao što je Cointelegraph ranije izvestio, nedeljni grafikon je proizveo prvi set crvenih sveća u četiri perioda od juna 2020. na zatvaranju prošle nedelje.

U međuvremenu, dva ključna nedeljna pokretna proseka su ponovila redak trend, koji je ove nedelje dvaput izazvao pad cene BTC-a od 50%.

Zaključno, materijalni indikatori su doveli kitove u sliku. Pored toga što sada leži ispod sva tri gore pomenuta pokretna proseka, ponašanje kupovine i prodaje kitova u ovoj ključnoj tački je ključno za određivanje buduće putanje.

„Dok BTC ne povrati ključne pokretne proseke, oni se smatraju distributivnim skupovima koji se koriste za prodaju ripa ili dodavanje kratkih pozicija“, napisali su.

„Očekujte više volatilnosti pri zatvaranju/otvaranju mesečnog perioda. Tada ćemo tražiti novi signal za prepoznavanje trenda na mesečnom grafikonu.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button