bankarstvo

Institucionalna kupovina bitkoina „mogla bi ponovo da bude velika priča“ pošto 30.000 BTC napusti Coinbase

Bitkoin (BTC) možda ide ispod 40.000 dolara, ali novi podaci pokazuju da je potražnja velikih investitora sve samo ne opadajuća.

Za Ki Jang Ju, izvršnog direktora platforme za analizu na lancu CriptoKuant, institucionalna kupovina BTC-a „možda bi još jednom bila veliki narativ“ u kripto prostoru.

Coinbase Pro menja ozbiljne količine BTC-a
Ki je istakao brojke iz Coinbase Pro, profesionalne trgovačke podružnice američke berze Coinbase, koje potvrđuju da velike tranše BTC-a i dalje napuštaju njegove knjige.

Ove tranše su iznosile ukupno 30.000 BTC u jednom danu ove nedelje, a događaj nije izolovan, sa sličnim ponašanjem u martu.

„30 hiljada BTC je danas isteklo iz Coinbase-a“, primetio je on.

„Institucionalne kupovine bi mogle ponovo da budu veliki narativ jer izvršna naredba nije stvorila nikakvu prepreku.
Prošlomesečna izvršna naredba predsednika Sjedinjenih Država Džoa Bajdena, osmišljena da istraži različite aspekte ekosistema kriptovaluta, naizgled nije odvratila investitore velikog obima u potrazi za izloženošću.

Trend je očigledan na svim berzama, kao što je Cointelegraph izvestio ove nedelje, a april trenutno pokušava da izjednači mart u smislu ukupnih odliva.

Smanjenje ponude je u suprotnosti sa zabrinjavajućom makro slikom koja nastavlja da vrši pritisak na rizična sredstva, uključujući kriptovalute.

Bitkoin korelacija sa akcijama, koje su na milost i nemilost politike centralne banke, mora da se prekine da bi se uslovi poboljšali, ali analitičari kažu da će proces biti sve samo ne gladak kada se dogodi.

„Korelacija se na kraju prekida – iz više razloga“, objasnio je komentator Dilan LeKler ranije ove nedelje.

„Moja pretpostavka: na kraju se kreditni sistem lomi i volatilnost eksplodira. BTC sledi, ali više zbog deriv trgovaca, a ne spot prodaje. BTC medvedi su uslovljeni da izblede svaki reli dobiju rekt jer spot snabdevanje nastavlja da se ograničava.”
Terra održava pritisak kupovine
U međuvremenu, glavna priča o kupcu godine – priča blokčejn protokola Terra – se nastavlja. Luna Foundation Guard (LFG), neprofitna organizacija pridružena Terri, dodala je oko 2.633 BTC (105,3 miliona dolara) u svoje rezerve u proteklih 48 sati.

Nivoi cena bitkoina koje treba posmatrati kako Terra kupuje 2,5K BTC-a da bi skoro odgovarala Tesli

Prema podacima iz monitoring resursa BitInfoCharts, njegov novčanik je sada 18. po veličini Bitcoin novčanik, koji sadrži više BTC-a nego što je Teslina alokacija korporativnog trezora.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button