bankarstvo

Ark Invest Keti Vud odbacuje PaiPal, favorizujući aplikaciju Cash pogodnu za Bitcoin

Vood veruje da je Venmo samo sledbenik aplikacije Cash, koja je donela više nego dvostruko veći prihod Venma od skoro polovine broja korisnika.

Osnivač kripto investicione kompanije Ark Invest, Keti Vud, ostavio je sve vlasništvo kompanije u PaiPal-u i pokazao veće poverenje u dugoročni rast platnog sistema Cash App koji koristi Bitcoin (BTC) Lightning Netvork.

Vud je objasnila potez svoje firme na konferenciji u Majamiju Bitcoin 2022 koja je završena u subotu.

Lightning Netvork (LN) je rešenje sloja 2 za Bitcoin koje ima za cilj da omogući brže i jeftinije transakcije. Kompanija za finansijsku tehnologiju PaiPal upravlja aplikacijom za plaćanje Venmo kao direktnim konkurentom Block-ovoj (ranije Skuare) Cash aplikaciji.

Vud je u intervjuu za CNBC u petak rekla da je donela odluku da odustane od PaiPal-a za aplikaciju Cash zbog njenog sveobuhvatnijeg pristupa integraciji novčanika sa digitalnim sredstvima. Rekla je da iako je Venmo počeo da prihvata Bitcoin, „on je više sledbenik aplikacije Cash“.

„Skloni smo da se kladimo na one za koje verujemo da će biti pobednici […] Pošto smo konsolidovali naše portfelje tokom perioda bez rizika, izabrali smo Block umesto PaiPal-a.“
Vud je nastavila da uverenje njene firme u Cash App potiče od onoga što ona smatra organski vođenog rasta korisnika „za razliku od pristupa odozgo nadole“ iz Venma.

Uopšteno govoreći, Vood veruje da su maloprodajni investitori doveli do ove tačke na tržištu kriptovaluta, kako je rekla:

„Mislim da većina institucionalnih investitora nije pozicionirana na način na koji će na kraju biti. Maloprodaja je ovde zaista vodila optužbe.”
Venmo trenutno ima 70 miliona korisnika i 850 miliona dolara profita, u poređenju sa profitom Cash App-a od 44 miliona i 2,03 milijarde dolara u 2021. godini, prema podacima kompanije za praćenje aplikacija Business of Apps. Oštar kontrast u njihovoj sposobnosti da ostvare neto profit mogao bi biti još jedan motivirajući faktor za Arkovu procjenu dva brenda.

Povezano: Bitcoin pada na najniže nivoe u aprilu jer je snaga američkog dolara dostigla najveću vrednost od maja 2020

Kako je Ark Invest zauzeo bikovski stav u vezi sa aplikacijom Cash, njen vođa Bitcoin proizvoda Majls Suter je u četvrtak najavio da će američki korisnici moći automatski da ulože deo svojih direktnih depozita u Bitcoin.

Vud je velika vernica u Bitcoin koja je ponovila svoje predviđanje u intervjuu da će BTC dostići milion dolara do 2030.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button