bankarstvo

„Drži moje pivo“ — Terra je već zaradila 165 miliona dolara od kupovine bitkoina dok se BTC zaliha približava Teslinom

Bitkoin (BTC) je već ostvario svog najvećeg novog kupca od skoro 200 miliona dolara profita od povećanja cena, pokazuju podaci.

Analiza novčanika u vezi sa blokčejn protokolom Terra otkriva da je, otkako je počela da prikuplja BTC u K1 ove godine, porasla za 165 miliona dolara.

Suosnivač Terra odbacuje ideju da je LFG pomerio cenu BTC-a
Luna Foundation Guard (LFG), neprofitna organizacija oko Terre, trenutno prati svoje planove da podrži svoj novi stabilni koin TerraUSD (UST) i Bitcoin-om i svojim izvornim LUNA tokenom.

Planove je tek ovog meseca otkrio suosnivač Terre Do Kvon, ali odredišni novčanik za sredstva je bio aktivan duže i zabeležio je značajan priliv još u januaru.

Od sredine marta, kupovina se ubrzala, i za samo nekoliko kratkih nedelja, bilans LFG-a je premašio 30.000 BTC.

Ako to nije bilo dovoljno impresivno, bitkoin juriš, bez obzira da li je povezan sa Terrinim kupovinama ili ne, doneo je organizaciji 165 miliona dolara posredne dobiti. Na ovonedeljnim tromesečnim maksimumima iznad 48.000 dolara, zbir je dostigao 186 miliona dolara.

Suprotstavljajući se kritici Terrinih planova od strane zlatne bube Petera Šifa, u međuvremenu, Kvon je, čini se, negirao ideju da bi tako velika investicija mogla da poveća cenu BTC-a.

„Da sam sposoban da premestim btc, to ne bi bilo pogodno kao rezervna imovina“, napisao je on u okviru Tviter debate sa Šifom u četvrtak.

Šif je tvrdio da cilj da se stabilni koin u američkim dolarima podrži nečim drugim osim USD „nema smisla“.

Tera Tesli: „Drži moje pivo“
Kako je izvestio Cointelegraph, Terra planira da kupi BTC ukupno 10 milijardi dolara.

Povezano: Bitcoin je upravo povratio ključnu liniju trenda cena nakon svog najdužeg odsustva od marta 2020.

Ovo bi učinilo da njeni fondovi budu manji od onih drugih dobro poznatih „kitova“ entiteta, uključujući MicroStrategi, koja trenutno ima najveću svetsku korporativnu bitkoin riznicu od 125.051 BTC (5,89 milijardi dolara).

Iako MicroStrategi planira da nastavi sa kupovinom, nije bilo takve obaveze od drugoplasirane Tesle, koja ima procenjenih 43.200 BTC.

LFG će ga, čini se, uskoro prestići.

Što se tiče neto dobiti, Tesla je porastao 1,36 puta u odnosu na svoju početnu kupovnu cenu, dok je MicroStrategi porastao 1,6 puta, pokazuju podaci iz monitoring resursa Bitcoin Treasuries.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button