bankarstvo

Britanski finansijski nadzornik traži kripto talente usred novog obračuna

Uprava za finansijsko ponašanje Ujedinjenog Kraljevstva (FCA) traži više rukovodioce sa ekspertizom u vezi sa kriptovalutama dok se regulator priprema da pokrene novo odeljenje za kriptovalute za regulisanje industrije.

Prema FCA oglasima za posao na LinkedIn-u, vlast sada traži šefa odeljenja za digitalnu imovinu i direktora odeljenja za plaćanja i digitalnu imovinu. Oba oglasa za posao ciljaju na kriptovalute.

Objavljeno u ponedeljak na LinkedIn-u, FCA-in šef odeljenja za posao digitalne imovine cilja na kandidata koji će biti odgovoran za vođenje pristupa vlasti regulatornim operacijama u kripto industriji širom Ujedinjenog Kraljevstva. Očekuje se i da će nova pozicija pomoći FCA-u da ima „jedinstvenu priču o kripto“, navodi se u objavama.

Nova uloga je deo plana FCA za uspostavljanje namenskog odeljenja za kriptovalute, navodi se u saopštenju, navodeći da će nova pozicija biti ključna za napore regulatora za kripto nadzor:

„Tražimo šefa odeljenja za izgradnju i vođenje novog kripto odeljenja koje će voditi i koordinirati regulatornu aktivnost FCA na ovom tržištu u nastajanju. Ovo je ključna rukovodeća uloga u okviru predložene nove direkcije koja se bavi novim poslovnim modelima […]”

FCA će primati prijave za ovu poziciju do 3. aprila 2022. godine, navodi se u objavi.

U drugom oglasu za posao objavljenom prošle nedelje, FCA takođe traži direktora odeljenja za plaćanja i digitalnu imovinu.

Obim uloge u početku uključuje odgovornost za politiku i nadzor u vezi sa plaćanjem, e-novac i kripto imovine, kao i druge poslovne modele u nastajanju širom industrije finansijskih usluga. Ova pozicija zahteva iskustvo i poznavanje relevantnog regulatornog okruženja, uključujući pitanja u vezi sa kriptovalutama i firmama za plaćanje.

Napori FCA-e da uspostavi novu namensku jedinicu za regulaciju kriptovaluta dolaze u trenutku kada je regulator u poslednje vreme sve zabrinutiji zbog nadzora industrije kriptovaluta.

Prošle nedelje, FCA je izdala naredbu o zatvaranju operatera Bitcoin (BTC) bankomata u zemlji kao deo svojih napora da suzbije pranje novca. Vlast je takođe ponovila prošlog petka da se od svih kompanija za finansijske usluge sa sedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu, uključujući kriptovalute, očekuje da obezbede poštovanje sankcija protiv Rusije.

Povezano: FCA ponavlja ovlašćenje da ‘suspenduje ili otkaže’ registracije kripto firmi zbog zabrinutosti za Bifiniti

Regulator je i ranije aktivno regulisao industriju. Ranije u martu, FCA je zvanično objavila da je otvorila više od 300 slučajeva protiv neregistrovanih kripto firmi u periodu od šest meseci, pokrenuvši 50 aktivnih istraga protiv neregistrovanih kripto kompanija. FCA je navodno primila 6.372 upozorenja o sumnjama na kripto prevare u 2021. godini, u odnosu na 3.143 godinu ranije.

FCA nije odmah odgovorila na Cointelegraphov zahtev za komentar.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button