bankarstvo

Kripto priče: Gevin Vud raspravlja zašto je odlučio da kodira Ethereum

Najnovija epizoda Cointelegraphove Jutjub serije govori priču o Gevinu Vudu, suosnivaču Ethereuma i osnivaču Polkadot i Kusama mreža.

Među prvobitnim očevima osnivačima Ethereuma (ETH) je Gavin Vud, koji se pridružio grupi koju je predvodio Vitalik Buterin koja je krenula da izgradi konkurenciju Bitcoin-a. Vud je kompjuterski naučnik koji je napisao prve pametne ugovore za Ethereum blockchain još 2014. U ekskluzivnom intervjuu za Cointelegraph, Vud je priznao da mu je u to vreme samo trebao posao.

Samoproglašeni „tehnolog u srcu“, znao je da je kodiranje njegov poziv i napravio je „očigledan“ prelazak sa pravljenja LEGO kockica na pisanje blokova koda od ranog detinjstva.

Prvo je otkrio bitkoin preko Puta svile, online crnog tržišta koje je funkcionisalo od 2011. do 2013. Kriptovaluta mu se prvobitno „sviđala“ kao „čisto algoritamski mehanizam za ljudsku saradnju i interakciju“ koji, prema Vudu, „omogućava stvaranje društvenih struktura koje još nismo videli“.

Shvatio je da bi mu mogla biti prilika za posao i počeo je da se povezuje. Nakon sastanka sa Džonijem Bitkoinom, Vud je angažovan sa zadatkom da pomogne Buterinu da prevede Ethereum iz bele knjige u funkcionalni blokčejn. Njegova nada u stvaranju Ethereuma bila je da utiče na promene u društvu na bolje.

„Ovo je [ta] tehnologija koja se koristi za izgradnju novog sveta — sveta koji će pokretati ljudsku civilizaciju bar do kraja ovog veka.

Kripto priče: Vitalik Buterin govori o stvaranju Ethereuma u ​​prethodno neobjavljenom intervjuu iz 2014.

Video se završava rečima Vuda iz drugog intervjua na konferenciji u Hong Kongu u julu 2014. u kojoj je predložio Cointelegraphu da bi ekonomske institucije mogle biti zamenjene Eterijumom. Skoro osam godina kasnije, ekonomske i finansijske institucije su zaista narušene ne samo Ethereumom, već i tehnologijom blokčejna i kriptovaluta koja se stalno razvija.

Vud je na kraju napustio razvojni tim u Ethereumu da bi na kraju pronašao Polkadot (DOT), podeljeni višelančani protokol, i Kusama (KSM), koji se koristio kao testna mreža u lancu Polkadot.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button