bankarstvo

U El Salvadoru se pokreće bitkoin edukativni centar kako bi se podstaklo usvajanje

Devedeset posto Salvadoraca je prošle godine opisalo svoje znanje o bitkoinu kao loše ili nepostojeće uprkos tome što je BTC postao legalno sredstvo plaćanja.

Glavna peer-to-peer (P2P) Bitcoin (BTC) platforma Pakful radi na tome da pomogne Salvadorcima da bolje koriste BTC pošto je kriptovaluta postala zakonsko sredstvo plaćanja u El Salvadoru prošle godine.

Pakful je u sredu najavio pokretanje „La Casa Del Bitcoin“, novog obrazovnog i centra za obuku u El Salvadoru kako bi se omogućile besplatne mogućnosti učenja u vezi sa BTC-om.

Kao deo napora, Pakful će održati obrazovne radionice i razgovore fokusirane na Bitcoin i finansijsku inkluziju u zemlji. Centar će se fokusirati na podizanje svesti o prednostima kupovine i prodaje BTC-a kao sredstva razmene za lokalnu zajednicu kako bi se dalje pokrenuo sledeći talas masovnog usvajanja bitkoina.

Centar će takođe biti dom kancelarija fondacije Built Vith Bitcoin, neprofitne organizacije sa sedištem u Sjedinjenim Državama koja je posvećena obezbeđivanju čiste vode, pristupa kvalitetnom obrazovanju, održivoj poljoprivredi i humanitarnoj podršci, a sve to pokreće Bitcoin i kriptovalute. Pakful suosnivač i izvršni direktor Rai Ioussef je izvršni direktor fondacije.

„Obrazovanje o bitkoinima je ključ finansijske slobode i El Salvador prednjači uz podršku Bitcoin zajednice“, rekao je direktor filantropije Built Vith Bitcoin Foundation Jusuf Nessari.

Prema Vilu Hernandezu, direktoru rasta u Latinskoj Americi u Pakfulu, kompanija je zabeležila povećanje broja korisnika u Salvadoru za 300%. „Ono čemu svjedočimo je trenutak transformacije u Salvadoru. Peer-to-peer platforme podstiču usvajanje na tržištima u razvoju, a kao platforma koju pokreću ljudi, razumemo da je obrazovanje ključno za sledeći talas usvajanja“, primetio je on.

Pakful nije odmah odgovorio na Cointelegraphov zahtev za komentar. Članak će biti ažuriran u očekivanju novih informacija.

Povezano: El Salvador ponovo pokreće Chivo novčanik, planira da postavi 1.500 Bitcoin bankomata

Pakfulov novi napor da podigne svest o Bitcoin-u u Salvadoru dolazi kao odgovor na neki postojeći skepticizam u vezi sa kriptovalutom među El Salvadorcima uprkos tome što je zemlja usvojila BTC kao zakonsko sredstvo plaćanja 7. septembra 2021.

Kao što je ranije objavljeno, čak 90% Salvadoraca je reklo da je njihovo razumevanje Bitcoin-a bilo loše ili čak nepostojeće u septembru 2021. Jedna anketa je takođe kasnije sugerisala da više od 50% El Salvadoraca nije upoznato sa Bitcoin-om.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button