bankarstvo

Nintendo razmatra načine da iskoristi NFT na način koji ne umanjuje „radost“

Programer franšiza Super Mario i Pokemon više brine o tome da svojim igračima pruži dobro iskustvo nego da pobedi u trci na konzolama.

Nakon objavljivanja svog najnovijeg izveštaja o finansijskim rezultatima, Nintendo je održao live K&A gde su navodno izrazili „interesovanje“ za „potencijal“ Metaverse-a kada je u pitanju uvođenje tehnologije blockchain-a i non-fungible token-a (NFT) u njihove video igre.

Dejvid Gibson, viši analitičar u MST Financial-u, upitao je u tvitu šta japanski igrački gigant misli o Metaverse-u i NFT-u, a oni su potvrdili da trenutno ne rade ni na čemu, ali još uvek definišu šta bi mogli da ponude igračima.

Primetno je da je Nintendo glavna briga „kakvu radost možemo da pružimo“ igračima i fanovima. Oni su očigledno oprezni u pogledu bilo kakvog potencijalnog uvođenja NFT-a ili integracija unutar metaverzova. Ove reči od proizvođača franšiza Pokemon i Zelda dolaze u vreme kada druge velike kompanije za video igre i konzole eksperimentišu sa igranjem blokova.

Ubisoft je do sada razvio NFT platformu pod nazivom Ubisoft Kuartz, a Konami, proizvođač Castlevania-a, objavio je sopstvenu NFT kolekciju. U međuvremenu, Microsoft je kupio Activision Blizzard za 69 milijardi dolara i potvrdio da će Ksbok raditi na razvoju metaverzalnih platformi.

Međutim, Ubisoftovo uvođenje kvarca i cifara naišlo je na značajnu reakciju njegove zajednice, a nedavno je izvršni direktor Ubisofta Nikolas Puard sugerisao da igrači možda još uvek ne razumeju u potpunosti prednosti NFT-a.

5 blokčejn igara zasnovanih na NFT-u koje bi mogle da porastu 2022

Tokom finansijskog brifinga, Nintendo je najavio gubitak profita od 2,5% za devet meseci do decembra jer je nedostatak kompjuterskih čipova štetio proizvodnji.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button