bankarstvo

MicroStrategi kupuje pad kupovinom 660 bitkoina za 25 miliona dolara

MicroStrategi je u januaru kupio znatno manje BTC-a nego prethodnih meseci, prema zvaničnim podacima.

Glavni investitor u Bitcoin (BTC) MicroStrategi najavio je još jednu veliku kupovinu BTC-a tokom pada tržišta kako bi prikupio ukupno 125.051 BTC od ponedeljka.

Prema zvaničnom obrascu Komisije za hartije od vrednosti i razmene Sjedinjenih Država (SEC) podnetom u utorak, MicroStrategi je kupio 660 BTC između 30. decembra 2021. i 31. januara 2022. za „približno 25 miliona dolara” u gotovini.

Prosečna cena kupovine u BTC-u iznosila je 37.865 dolara po BTC-u, uključujući naknade i troškove, navodi se u izveštaju. Od 31. januara, MicroStrategi je držao oko 3,78 milijardi dolara vrednog BTC-a po prosečnoj kupovnoj ceni od približno 30,200 dolara po BTC-u, uključujući naknade i troškove.

Najnoviji izveštaj dolazi ubrzo nakon što je SEC navodno odbacio MicroStrategi-jeve Bitcoin računovodstvene prakse, zbog čega su akcije MicroStrategi-a naglo pale sredinom januara.

SEC se posebno usprotivila da MicroStrategi izveštava o podacima u vezi sa kupovinom BTC-a na osnovu neopšteprihvaćenih računovodstvenih principa (GAAP). Nadležni su tvrdili da je MicroStrategi koristio metode koje nisu GAAP za izračunavanje cifara za svoje kupovine BTC-a, isključujući „uticaj troškova kompenzacije zasnovane na akcijama i gubitaka od umanjenja vrednosti i dobitaka od prodaje nematerijalne imovine“.

Najnovija kupovina bitkoina očigledno nije toliko velika u poređenju sa najnovijim kupovinama BTC-a od strane MicroStrategi-a. U decembru 2021., MicroStrategi je najavila dve velike kupovine BTC-a, kupovinom 1.434 BTC-a od 29. novembra do 9. decembra po prosečnoj ceni od 57.477 dolara po BTC-u, a zatim kupovinom 1.914 BTC-a od 9. decembra do 29. decembra po prosečnoj ceni od 49.229 dolara po BTC.

Prethodno je kompanija kupila čak 7.002 BTC od 1. oktobra do 29. novembra po prosečnoj ceni od 59.187 dolara po BTC-u.

Povezano: Generalni direktor MicroStrategi-a neće prodati BTC zalihe od 5 milijardi dolara uprkos kripto zimi

Glavni investitori u Bitcoin, uključujući vladu Salvadora, nastavili su da ulažu u BTC usred pada tržišta u januaru. Dana 21. januara, predsednik El Salvadora Najib Bukele objavio je da je salvadorska država kupila 410 BTC za 15 miliona dolara, stavljajući prosečnu cenu na oko 36,585 dolara po BTC-u.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button