bankarstvo

Brazilski gradonačelnik će navodno uložiti 1% gradskih rezervi u bitkoin

Gradonačelnik Rio de Žaneira Eduardo Paes razgovarao je o Bitcoin-u sa gradonačelnikom Majamija i bikom BTC-a Frensisom Suarezom na Nedelji inovacija u Riju.

Eduardo Paes, gradonačelnik brazilskog grada Rio de Žaneira, želi da izdvoji 1% gradske blagajne u bitkoin (BTC), izvestio je Cointelegraph Brazil.

Paes je navodno najavio planove za „Kripto Rio“ ili pretvaranje grada u centar za kriptovalute tokom nedelje inovacija u Riju u četvrtak, prema izveštaju lokalne novinske agencije O Globo.

Gradonačelnik je govorio o ambicijama Rija u vezi sa kriptovalutama na panelu sa gradonačelnikom Majamija i bikom bitkoina Frensisom Suarezom, koji je počeo da prima svoje plate u BTC-u u novembru 2021.

„Pokrenućemo Cripto Rio i uložiti 1% trezora u kriptovalute. Vlada treba da igra ulogu“, navodno je rekao Paes, dodajući da država takođe planira da uvede poreska oslobođenja za industriju.

Panel je takođe uključivao velike brazilske zvaničnike poput gradskog sekretara za finansije Pedra Paula, koji je primetio da administracija razmatra popust od 10% na porez na imovinu u Brazilu na plaćanja bitkoinom. „Hajde da proučimo pravni okvir da to uradimo“, rekao je on.

‘Meka rudarenja’: Brazil razmatra nulti porez na zeleno rudarenje bitkoina

Vijest dolazi u trenutku kada brazilska vlada sve više zagrijava svoj stav o bitkoinu i industriji kriptovaluta, a savezni zamjenik Luizao Goulart predlaže zakon o legalizaciji kriptovaluta kao načina plaćanja za radnike u javnom i privatnom sektoru u novembru. U decembru je MercadoPago, glavna firma za kripto plaćanja u Brazilu, omogućila brazilskim stanovnicima da kupuju, prodaju i drže glavne kriptovalute poput BTC-a i Etera (ETH).

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button