bankarstvo

Ethereum kitovi bacaju ETH dok cena pada ispod 4 hiljade dolara, pokazuju podaci

Ethereum ima poteškoća da zadrži svoje najbogatije investitore u redu, jer njegov izvorni token, Ether (ETH), nagoveštava da će u bliskoj budućnosti zabeležiti još gubitaka.

Usluga za analizu podataka blokčejna Glassnode otkrila je da je broj Ethereum adresa koje drže najmanje 1.000 ETH ovog ponedeljka pao na 6.292, što je najniže očitanje od aprila 2017. Na vrhuncu od početka godine, brojevi su bili 7.239 u januaru.

Analitičari na lancu obično posmatraju distribuciju ETH između adresa kako bi shvatili maloprodajna i institucionalna osećanja. Oni smatraju novčanike koji drže iznad 1.000 ETH (oko 3,92 miliona dolara po kursu valuta) „kitovima“, prvenstveno zbog njihove sposobnosti da utiču na privremene tržišne trendove putem velikih naloga za prodaju i/ili kupovinu.

Ali kako se broj ovih takozvanih kitova smanjuje, to odražava stalni trend prodaje među najbogatijim vlasnicima Ethereum novčanika. Na primer, broj Ethereum adresa koje drže najmanje 10.000 ETH (ili oko 39,20 miliona dolara) takođe je opao, sa 1.208 u junu na 1.156 u vreme pisanja ovog teksta, što predstavlja pad od skoro 4,5%.

Ali, u vremenskom okviru od godine do datuma, brojevi su porasli sa 1.065 na 1.156, baš kao što je cena kupovine 1 ETH, u istom periodu, skočila za skoro 450%.

Mali investitori se gomilaju
Za razliku od kitova, novčanici koji drže ETH u malim količinama bili su na čelu Eterovog rasta cena 2021.

Na primer, Glassnode-ovi podaci pokazuju da je broj Ethereum adresa sa ETH bilansom koji nije nula dostigao najviši nivo od preko 71,23 miliona u ponedeljak. To uključuje novčanike sa najmanje 0,01 ETH (~40 dolara), čiji je broj porastao na 20,31 milion u odnosu na 10,66 miliona početkom ove godine.

U međuvremenu, adrese koje drže najmanje 0,1 ETH (~400 dolara) skočile su na 6,44 miliona ovog ponedeljka u poređenju sa 3,62 miliona 1. januara 2021. To je skoro dvostruko povećanje, što ukazuje na veće interesovanje maloprodaje za drugu po veličini kriptovalutu na svetu.

ETH gleda na bikovski preokret
Najnoviji pad Eter kitova pojavio se dok se Eter borio da se odlučno zatvori iznad 4.000 dolara, svog nivoa psihičkog otpora.

U utorak je ETH/USD pao za preko 3,27% na najniži nivo u toku dana od 3.880 dolara. Njegov pad je došao kao deo šire korekcije koja je počela nakon što je Eter testirao nadole nagnutu liniju trenda kao otpor 23. decembra.

Grafikon ispod pokazuje da je linija trenda deo opadajućeg kanala koji izgleda kao „padajući klin“.

Detaljno, padajući klinovi su tehnički bikovski obrasci preokreta koji se pojavljuju nakon što su trendovi cena niži unutar opsega trgovanja koji sadrži dve konvergentne linije trenda. Instrument se na kraju probije iznad gornje linije trenda strukture ispred ili nakon dostizanja vrha (gde se dve linije trenda konvergiraju).

Ciljna dobit u scenariju rastućeg klina se generalno dobija nakon dodavanja maksimalne udaljenosti između gornje i donje linije trenda strukture do tačke proboja. To stavlja cenu ETH na put do raspona od 4.200 do 5.000 dolara, u zavisnosti od nivoa proboja.

Ipak, cena Etera i dalje ima dovoljno prostora za pad, do 3.200 dolara u najgorem slučaju. Nivo je mesto gde se konvergiraju linije trenda klina.

Povezano: 3 razloga zašto cena Ethereuma može pasti ispod 3K dolara do kraja 2021.

U međuvremenu, nezavisni tržišni analitičar Pentoshi rekao je da se sada ništa konkretno ne može predvideti za Eter jer ostaje zaglavljen između oblasti „konkurentnih medveda“ i „konkurentnih bikova“, kao što je prikazano na grafikonu ispod.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button