bankarstvo

Bitcoin dobija 1,5 hiljada dolara za manje od sat vremena dok cena BTC-a briše dane opadanja

Bitkoin raste iznad 48.500 dolara u demonstraciji snage pošto ističe preko 6 milijardi dolara opcija.

Bitkoin (BTC) je 31. decembra zabeležio procvat početkom godine, pošto je uzlazno povećanje dovelo do toga da je BTC/USD ponovo preuzeo 48.000 dolara.

Istek opcija bledi
Podaci iz Cointelegraph Markets Pro i TradingViev pokazali su da je BTC/USD naglo dobio preko 1.500 dolara u jednom satu u petak.

Osvežavajući kontrapunkt višednevnom opadajućem trendu, ovaj potez je dao utisak šta bi se moglo desiti na kripto tržištu gde je likvidnost tanja od uobičajene tokom perioda praznika.

Fjučers + istek opcije

— IamNomad (@IamNomad) 31. decembar 2021
Decembarski događaj isticanja bitkoin opcija, vredan skoro 6 milijardi dolara, mogao je da pruži hitno olakšanje, tvrdili su trgovci, što je tradicionalno pritiskalo akciju cena BTC-a unapred.

Istraživanje Bitcoin Tvitter naloga ranije u decembru pokazalo je da većina učesnika očekuje da će BTC/USD biti iznad 55.000 dolara do isteka.

Kako je izvestio Cointelegraph, rastu očekivanja da će „promena“ u vlasništvu nad BTC-om pokazati da će institucije igrati sve važniju ulogu od sledećeg meseca.

Profesionalna trgovačka platforma Coinbase Pro videla je da je skoro 10.000 BTC napustilo svoje knjige 24 sata pre porasta.

Olakšanje se preliva na altcoins
Sa promenljivošću koja je daleko od izostanka na Bitcoin-u, altcoins su iskoristili priliku da slede njihov primer, preokrenuvši neke od gubitaka ove nedelje.

Povezano: Mali forkeri: BCH i BSV su slomljeni cenom bitkoina 2021

Eter (ETH), najveći altcoin po tržišnoj kapitalizaciji, trgovao se na oko 3.800 dolara u vreme pisanja, što je još uvek u padu od 7,2% u poslednjih sedam dana i ispod granice od 4.000 dolara.

Prvih 10 kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji zabeležilo je rast između 1,5% i 4% u vreme pisanja.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button