bankarstvo

Bitkoin će dostići 90 hiljada dolara ‘u narednim nedeljama’ uprkos povlačenju – najnovija tehnička analiza

Bitkoin (BTC) će i dalje dostići 90.000 dolara u narednim nedeljama nakon „hvatanja“ trgovaca sa leveridžom.

U svom najnovijem ažuriranju tržišta od 12. novembra, platforma za trgovanje Decentrader je podvukla popularno raspoloženje o akciji cena BTC-a.

Ažuriranje: Visoki vremenski okviri „ostaju bikovski“
Uprkos gubitku od 4.000 dolara u jednom danu 10. novembra i bočnom trendu od tada, bitkoin je sve samo ne medveđi, tvrde mnogi analitičari.

Sa kratkoročnim uslovima koji kažnjavaju duge trgovce sa leveridžom, ali stope finansiranja su i dalje visoke, međutim, hodleri će možda imati više bolova pre nego što počne oporavak.

Kada se to dogodi, očekuju se novi rekordi svih vremena, veruje Decentrader.

„Ostajemo stabilni u visokim vremenskim okvirima i nastavljamo da očekujemo da će cena porasti do regiona od 85.000 do 90.000 dolara u narednim nedeljama, što je u skladu sa nivoom fib retracementa od 1.618“, navodi se u ažuriranju.

Prateći grafikon je pokazao cilj, kao i obližnje nivoe podrške, najbliži se fokusira na područje oko 59.000 dolara, za koje odvojeno istraživanje veruje da bi moglo da deluje kao jaka linija u pesku za bikove.

„Kada uporedimo ovaj ciklus od najnovijeg datuma prepolovljenja sa prethodnim ciklusima, možemo videti da do sada nismo doživeli konačni parabolički nalet“, nastavio je Decentrader.

Iako nije posebno identičan ni sa berzama iz 2013. ili 2017. godine, bitkoin je još uvek u procesu postavljanja temelja za „parabolični nalet“.

„Kada preklopimo cikluse kao što je ovaj, možemo videti kako trenutni ciklus nije direktno kao ni jedan od prethodnih ciklusa, već je u stvari kombinacija ova dva. Sa prigušenijim potencijalom duplog vrha koji se odigrava u poređenju sa 2013. i manje doslednosti nego 2017.“, navodi se u ažuriranju.

„Dok pokušavamo da pređemo sa prethodnog maksimuma svih vremena iz maja ove godine, to postavlja izglede za potencijalni parabolični skok kao što smo videli u kasnim fazama prethodnih trčanja sa bikom.

U nedelju se ne donosi samo konačna odluka o tome da li će se dozvoliti prva promptna aplikacija za fondove kojima se trguje na berzi u SAD, već i zaključavanje Bitcoin-ovog Taproot soft fork-a.

Dok kratkoročne posledice odbijanja ETF-a mogu da naškode BTC/USD, 2017. je dokazala da glavne nadogradnje protokola imaju katarzičan efekat.

Segregated Vitness („SegVit“) lansiran je četiri meseca pre rekordnih vrednosti ciklusa od 20.000 dolara te godine, a Taproot predstavlja najveću nadogradnju od tada.

„Poslednji put kada je Bitcoin imao tako veliku nadogradnju bila je nadogradnja Segvit-a u avgustu 2017. U to vreme, cena bitkoina je bila 4000 dolara, a zatim je porasla na skoro 20 000 dolara u naredna četiri meseca“, prokomentarisao je Decentrader.

„Hoćemo li ovaj put videti sličan skup? S obzirom na to kako mnogi makro indikatori trenutno izgledaju optimistično i nalet novog novca koji ulazi u kriptovalute, to je svakako moguće.”

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button