bankarstvo

Jack Dorsei’s Skuare planira da izgradi sistem za rudarenje otvorenog koda Bitcoin

Američki finserv Skuare uskoro će početi da istražuje tehničke zahteve za izgradnju otvorenog koda Bitcoin (BTC) rudarskog sistema, rekao je izvršni direktor Jack Dorsei.

Dorsei je podelio niz tvitova u kojima objašnjava svoju nameru da sledi kolaborativni pristup u daljoj decentralizaciji rudarstva bitkoina. Rekao je:

„Skuare razmišlja o izgradnji rudarskog sistema Bitcoin zasnovanog na prilagođenom silicijumu i otvorenom kodu za pojedince i preduzeća širom sveta. Što je ovo decentralizovanije, Bitcoin mreža postaje otpornija. “
Dorsei veruje da će dalja decentralizacija Bitcoin mreže biti ključna za sigurno izmirivanje transakcija „i nakon što je miniran poslednji bitcoin“. Štaviše, Skuare-ov sistem ima za cilj da isporuči energetski efikasna rudarska rešenja inovacijama u silikonu, softveru i integraciji.

Inicijativu će voditi Jesse Dorogusker, voditelj hardvera kompanije Skuare, koji je prethodno pomogao pri pokretanju Skuare hardverskog novčanika i usluge čuvanja. Prema Dorsei -u, kompanija će izgraditi rudarski sistem prema sličnom kolaborativnom pristupu koji je korišćen za razvoj BTC hardverskog novčanika „uz pomoć čuvanja“.

U saopštenju se takođe navode pitanja vezana za nedostatak silicijuma i vertikalnu integraciju koje će projekat morati da prevaziđe da bi postao uspešan. Dorsei je dalje delio nameru da izgradi jedinstveni sistem koji može poboljšati pristupačnost rudarstvu bitkoina:

„Rudarstvo nije dostupno svima. Iskopavanje bitkoina trebalo bi da bude jednostavno kao uključivanje platforme u izvor energije. Danas nema dovoljno podsticaja za pojedince da prevaziđu složenost vođenja rudara za sebe. “
Povezano: Tvitter lansira kripto napojnicu za sve korisnike

Dorsei pripada grupi američkih milijardera koji podržavaju Bitcoin zajednicu kroz različite poslovne inicijative, a najnovija je lansiranje servisa za dojavu zasnovanog na kriptovalutama na Tvitteru.

Uvođenje Tvitter-ove tegle za kripto dojavu omogućava korisnicima platforme društvenih medija da povežu aplikacije trećih strana, poput aplikacije Cash i Venmo, za primanje sredstava od drugih članova platforme.

Prema rečima menadžera proizvoda za osoblje Tvitter -a Esther Cravford, nova funkcija omogućava pristup putevima do plate:

„Digitalne valute koje ohrabruju više ljudi da učestvuju u ekonomiji i pomažu ljudima da jedni drugima šalju novac preko granica i sa što manje trvenja – pomozite nam da tamo stignemo.“

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button