bankarstvo

Pro-kripto senatorka Cinthia Lummis otkriva kupovinu BTC-a do 100.000 USD

Američka senatorka Cinthia Lummis, republikanka iz Viominga, otkrila je da je 16. avgusta kupila bitcoin (BTC) u vrijednosti između 50.001 i 100.000 dolara, prema dokumentima podnesenim u četvrtak.

Otkrivanje je bilo deo Zakona o zabrani trgovanja znanjem Kongresa ili Zakona o zalihama, koji zabranjuje upotrebu informacija koje nisu javne radi sticanja dobiti. Zakon o zalihama potpisan je pod vlašću bivšeg predsednika Baraka Obame u aprilu 2012. godine i osmišljen je za borbu protiv trgovine insajderima.

Kako je izvestio CNBC, Lummisova kupovina je obelodanjena izvan 45-dnevnog roka za izveštavanje predviđenog zakonom. Do kašnjenja u izveštavanju došlo je zbog „greške u podnošenju dokumentacije“, rekao je portparol.

Lummis je obavila kupovinu manje od dve nedelje nakon što su ona i drugi senatori pokušali da unesu prokripto amandman u račun predsednika Joea Bidena o infrastrukturi. Dvostranački napori, koje su podržali senatori Mark Varner i Kirsten Sinema, pokušali su olakšati teret izveštavanja o porezu na kriptovalute za rudare i provajdere novčanika.

Kontroverzno, Lummisov amandman nije uspeo da uđe u zakon o infrastrukturi koji je Senat odobrio 10. avgusta. Senator Pat Toomei, republikanac iz Pensilvanije, opisao je zakon kao „loše greške“ zbog nametanja „neostvarivog“ poreskog izveštavanja mandat za određene kripto kompanije.

Zakon, nazvan Zakon o ulaganju u infrastrukturu i radna mjesta, još nije izglasan u Predstavničkom domu zbog odgođenog postupka, prema posljednjem ažuriranju od 1. oktobra.

Račun za infrastrukturu visi o koncu. Šta bi njegovo donošenje značilo za kripto? Lummisova kupovina bitcoina nije iznenađujuća s obzirom na njen stalan stav prema kripto kriptografiji. Kako je Cointelegraph izvestio, senator iz Vajominga ranije je izrazio interesovanje za kupovinu pada nakon što je cena bitkoina pala na ispod 30.000 dolara. Iako nije sasvim jasno da li je u to vreme bila vlasnica bitkoina, senatorka je za Fok Nevs u junu rekla: „Zaista sam uzbuđena zbog toga, jer čim padne još malo, kupiću još nešto.“

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button