bankarstvo

Kriptovalute su sada priznate po komercijalnom pravu u Teksasu

Teksaški računi za kuće 4474 i 1576 zvanično su stupili na snagu 1. septembra nakon što ih je u junu potpisao guverner Greg Abbott.

Dva zakona koja imaju za cilj dalje usvajanje kriptovaluta i blokčena sada su zakon u državi Teksas.

Teksaški zakoni o kućama 4474 i 1576, koje su u maju usvojila oba doma u zakonodavnom telu države, a zakon je u junu potpisao guverner Greg Abbott, zvanično su stupili na snagu 1. septembra. 1576 osniva radnu grupu za blockchain u Teksasu, dok H.B. 4474 menja Državni jedinstveni trgovački zakon da prizna kriptovalute prema trgovačkom pravu.

Lee Bratcher, predsednik Tekas Blockchain Council, rekao je za Cointelegraph da je H.B. 4474 bolje definiše bezbednosne interese za bitkoin (BTC) i druge kriptovalute kako bi se „institucionalnim investitorima omogućilo da se uključe u velika ulaganja“. On je dodao da su povjerenik za bankarstvo u Teksasu i odjeljenje za bankarstvo u Teksasu u junu objavili da banke sa državnom poveljom mogu pod određenim okolnostima čuvati kriptovalute.

“Ovo je generalno pozitivno za kripto krizu jer je Teksas postao četvrta američka država, iza Vajominga, Rod Ajlenda i Nebraske, koja je razjasnila status ove imovine u trgovačkom pravu”, rekla je za Cointelegraph zagovornica kripto kriza iz Vajominga Caitlin Long. “To znači da strane u transakcijama imaju jasnoću u pogledu svojih zakonskih prava i obaveza, sudije imaju plan puta za rešavanje sporova, a zajmodavci znaju da imaju izvršno založno pravo na kripto krijumčarenjima založenim kao kolateral za zajmove sa zalogom.”

Predsednik Saveta za blokčejn u Teksasu rekao je u martu za Cointelegraph da bi prilagođavanje trgovačkog zakona Teksasu inovacijama u oblasti blokčejna i propisima o digitalnoj imovini moglo više da uskladi državu sa Vajomingom, koji ima zakon o digitalnoj imovini koji je stupio na snagu u julu 2019. Guverner Abbott je takođe ranije opisao sebe kao „pristalicu zakona o kripto zakonu“ – posebno se pozivajući na HB 4474 – i činilo se da je ohrabrilo kompanije za kripto rudarstvo da posluju u Teksasu.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button