bankarstvo

Vells Fargo datoteke za Bitcoin fond

Vells Fargo – jedna od najstarijih banaka u Sjedinjenim Državama – registrovala je novi udruženi investicioni fond koji svojim bogatim klijentima nudi indirektnu izloženost bitkoinu (BTC).

Fargovo podnošenje „Obaveštenja o oslobođenoj ponudi hartija od vrednosti“ – takođe poznatog kao Obrazac D – Komisiji za hartije od vrednosti Sjedinjenih Država (SEC), otkriva da se fond zove „FS NIDIG BITCOIN FOND I“, odražavajući činjenicu da je inkorporiran kao komanditno društvo sa kompanijom za investicione usluge NIDIG i menadžerom alternativne imovine FS Investments.

U obaveštenju se navodi da će Vells Fargo Clearing Services primiti naknade za plasman i servisiranje za sve klijente koje se odnosi na fond. Takođe pokazuje da se prva prodaja fonda tek treba dogoditi i da Fargo očekuje da će ponuda trajati više od godinu dana.

NIDIG, akronim za Nev Iork Digital Investment Group, u vlasništvu je Stone Ridge Asset Management-a, koji je sledio strategiju ulaganja usredsređenu na Bitcoin kroz indirektnu izloženost i direktnu kupovinu Bitcoin-a putem NIDIG-a.

NIDIG se ovog leta udružio i sa JPMorgan Chase -om na novom Bitcoin fondu – samo jednom od šest megabankovnih kripto fondova preko kojih je nudio kripto izloženost različitim klijentima.

Povezano: 60% porodičnih kancelarija bogatih uberima razmišlja o kriptovaluti ili je poseduje: Goldman Sachs

Fargov zaokret u kriptovaluti odražava rastuću popularnost klase imovine na Vall Streetu, privlačeći Goldman Sachs, BNI Mellon, JPMorgan Chase i Morgan Stanlei.

Ovog maja, Darrel Cronk, predsednik Instituta za investicije Vells Fargo, rekao je novinarima da ta institucija sada procenjuje da je prostor kriptovaluta „pogodio evoluciju i sazrevanje svog razvoja koji mu omogućava da sada bude održiva imovina za ulaganje“ i da je od tada počeo nudeći izloženost svojim klijentima sa visokim neto vrednostima. Još u decembru 2020. godine, šef strategije za realnu imovinu u institutu sugerisao je da nema mnogo interesa za kripto.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button