bankarstvo

Poteškoće sa rudarenjem bitkoina upravo su pale za rekordnih 28% – ali da li će ovo pomoći da se BTC cena oporavi?

Bitcoin (BTC) je zabeležio najveći pad poteškoća u rudarstvu od skoro 28% 3. jula, ali jedan model sugeriše da BTC cena neće pasti do oktobra.

U nizu tvitova 2. jula, menadžer investicija Timothi Peterson označio je vezu između cene Bitcoin-a i hash-a kao argument koji dokazuje da pad nije završen.

Poteškoće sa rudarenjem bitkoina opale su za oko 27,94% u subotu na visini bloka 689,472, najvećoj u svojoj istoriji.

Kao što je Cointelegraph ranije objasnio, pad je odgovor na tekuću migraciju rudara iz Kine i posledični gubitak brzine raspršivanja.

Za rudare koji još rade, smanjenje će biti nešto povećanja profita – poteškoće automatski uzimaju u obzir promene brzine heširanja, čineći ga privlačnijim za moje kad padne.

Ne očekuje se da će se rudari u fluksu vratiti u svoj zanat nekoliko meseci. Za to vreme, teškoća će se verovatno povećati kako brzina heširanja raste – više konkurencije i više snage nadmeće se za istu postavljenu nagradu.

Klasična je mantra među Bitcoin-ima da „cena sledi stopu raspršivanja“ – ali ako je to tačno, jedan od modela koji prikazuje fenomen daje otrežnjujuću sliku budućeg ponašanja cena.

Peterson je primetio da je veza između cene i stope heširanja „korisna“ kada je u pitanju obeležavanje vrhova makro cena.

Prateća tabela prikazuje skokove u 2013. i 2017. godini, što odgovara vrhovima koji su se održavali tokom celog četvorogodišnjeg ciklusa prepolovljenja.

  1. izgleda slično, ali od kapitulacije u maju, odnos se kretao ka 1 – tački u kojoj je cena Bitcoin-a trebalo da bude u potpunosti „ispravljena“.

„Na osnovu trenutnog trenda u P (h), ovaj balon bi se završio urušavati do 31. oktobra“, rezimirao je Peterson.

„Odnos uključuje bilo koju kombinaciju veće stope heširanja i niže cene. Dakle, povećanje brzine heširanja i stabilna cena takođe rešavaju balon. “

Drugim rečima, povratak rudara verovatno će sprečiti dalje epizode ​​pada cena koje su nedavno viđene, ali bikovi će možda ipak morati da čekaju duže nego što je poželjno da bi se vratili viši nivoi.

Važno upozorenje stiglo je od Petersona, koji je upozorio da sa tako jednostavnim modelom „mnogo stvari nije u redu“ i da ga on sam ne koristi.

Izaberite obračun cena krajem godine
Model nije jedini izvor koji omogućava vraćanje forme za Bitcoin u drugoj polovini godine.

Povezano: Bitcoin beleži pad od 4,5% usred upozorenja BTC indikator cena možda još uvek dolazi

Kao što je Cointelegraph izvestio, analitičari su uporedili 2021. sa obe prethodne vrhunske godine, od kojih su one zabeležile prvi lokalni vrhunac cena, korekciju, a zatim uspon na krajnji vrh kasnije.

Nakon što je BTC / USD objavio treću uzastopnu mesečnu crvenu sveću, u međuvremenu je model cena zaliha odzvanjao odjekom početka 2019. godine, odmah nakon jame poslednjeg velikog tržišta medveda u Bitcoin-u.

Sledećih šest meseci, kaže tvorac PlanB, biće presudni za njegovu korisnost.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button