bankarstvo

Programi Ethereum Classic najavljuju predstojeći hard fork

U ponedeljak su programeri Ethereum Classic blockchain najavili hard fork za primenu najnovije verzije projekta, koja je sada zakazana za lansiranje krajem jula.

Nadogradnja, koju je zajednica nazvala „Magneto“, obuhvatiće četiri Predloga za poboljšanje Ethereuma (EIP) koji su prvi put viđeni u Berlinskoj nadogradnji Ethereuma početkom ove godine.

Ovi predlozi imaju za cilj da poboljšaju sigurnost mreže, a istovremeno štede troškove goriva skladištenjem adresa i ključeva na jednom mestu kako bi korisnici mogli da pristupe jednom transakcijom.

Beta testiranje Ethereum Classic-ovih Morder i Kotti test mreža počelo je 2. juna, odnosno 9. juna. Magneto viljuška će se zvanično pojaviti nakon završetka ovih testova.

Stevan Lohja, menadžer za odnose sa programerima u Mantisu – klijentu i novčaniku za Ethereum Classic sa punim funkcijama – rekao je zajednici Ethereum Classic:

„Da bismo osigurali uspešnu fork, tražimo od potrošača ETC-a da nadograde svoj čvor na verziju kompatibilnu sa Magneto-om, ako to već nisu učinili. Ako ne upravljate čvorovima ili uslugama, ali koristite ETC preko drugih usluga, onda se obratite toj službi da biste bili sigurni da podržavaju Magneto hard fork. “
Ethereum Classic (ETC) prvobitno je stvoren pod teškim okolnostima još 2016. Protokol se razdvojio od mreže Ethereum zbog hakovanja 60 miliona dolara vrednog projekta poznatog jednostavno kao „DAO“ – rano decentralizovana autonomna organizacija. Nakon eksploatacije, programeri Ethereuma odlučili su da vrate zlonamerne transakcije u pokušaju da zaobiđu hakera i ukradena sredstva vrate svojim pravim vlasnicima.

Neki su verovali da će poništavanje ovih transakcija u stvari nadmašiti jedno od osnovnih načela Ethereuma – „Kodeks je zakon“. Ovi korisnici su smatrali da je bolje prihvatiti gubitak i naučiti se na inženjerskim greškama koje su hakeru omogućile da izvuče novac. Kao rezultat toga, projekat Ethereum Classic se udaljio od Ethereuma u ​​nastojanju da sačuva ono što su neki smatrali najtačnijim prikazom lanca projekta.

Još u maju 2021. godine, neki entuzijasti Ethereum Classic u šali su nazivali projekat „pogrešnim Ethereum-om“, jer je cena porasla za više od 300% – možda zbog novih kripto trgovaca koji su ga zbunili za Ether (ETH).

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button