bankarstvo

Bitcoin bounce from $28.8K activates century-old financial model’s bullish thesis

Nedavni rast cene bitkoina (BTC) nakon pada cena koji je zagrizao nokte ispod 30.000 američkih dolara ovog utorka aktivirao je bikovski pogled klasičnog finansijskog modela na kripto valutu.

Nazvan Vickoff metodom – koju je stvorio Richard Vickoff 1888. godine – model pokušava da se kreće prema trendovima finansijskog tržišta na osnovu odnosa između ponude i potražnje imovine. Metoda ima dva merenja: akumulaciju i distribuciju.

U postavkama akumulacije, sredstvo signalizira dno dna nakon oštrijeg pada cena. Na kraju dovodi do skoka cena nagore. U međuvremenu, podešavanje distribucije vidi da se imovina doliva nakon solidne cene koja se kreće uzbrdo. Nakon toga, cena preokreće pravac ka negativnoj strani.

Svaka postavka ima pet jedinstvenih faza. Na primer, u Distribuciji, sredstvo prolazi kroz sledeće događaje u navedenim fazama (redom): Prethodno snabdevanje (PSI), Kupovni vrhunac (BC), Automatska reakcija (AR), Sekundarni test, Znak slabosti (SOV), Poslednja tačka snabdevanja (LPSI) i potisak posle distribucije (UTAD).

U međuvremenu, u šemi Akumulacije, sredstvo beleži sledeće događaje u svih pet faza (redom): Preliminarna podrška (PS), Prodaja klimaksa (SC), Automatski skup (AR), Sekundarni test (ST), Poslednja tačka podrške (LPS) i znak snage.

Vickoff potvrđuje akumulaciju bitkoina
Upoređujući nedavnu akciju cena Bitcoin-a i događaje predstavljene u šemi Vickoff Accumulation, čini se da se kriptovaluta bori sa svojom poslednjom tačkom podrške faze C.

Faza A na grafikonu iznad pokazuje iscrpljenost u prethodnom negativnom zamahu na sekundarnom testu (između 28,8 hiljada i 30 hiljada dolara) i prodajnom vrhuncu (oko 34 hiljade dolara). Do ovog trenutka, ponuda je bila dominantna prema Vickoffovoj metodi.

Automatski miting (AR) se približio u fazi B, vođen i institucionalnom potražnjom za Bitcoin i kratkim pokrivanjem. Kasnije je cena više puta padala prema sekundarnim testovima i vraćala se nazad nakon testiranja horizontalne linije Selling Climak iz faze A.

Sada je cena Bitcoin ušla u fazu C, prepuštajući „pametnom novcu“ da odluči da li je kripto valuta spremna da ide više. Potvrda bi se pojavila ako se trenutni skok produži iznad SC-ST faze, praćen jačim količinama.

Faza D i Faza E odražavaju opšti oporavak u iznosu od 60.000 američkih dolara.

„Izgleda kao mogućnost“, rekao je analitičar tržišta Kevin Svenson. „Upravo smo dobili najniži najniži nivo od 28,8 hiljada dolara … Ako se ovaj model izigra, sada ćemo ući u završnu fazu oporavka.“

U smislu Vickoff metode, ovaj najniži najniži nivo od 28,8 hiljada dolara vrlo je sličan višem najvišem visokom za 65 hiljada dolara. Oboje izazivaju maksimalan emotivni efekat na učesnike na tržištu “.
U međuvremenu, viši robni strateg Bloomberg Intelligence-a, Mike McGlone, iako se ne pozivajući na Vickoff-ovu metodu, primetio je da su ponovljena bikova odbijanja blizu 30.000 američkih dolara slična onoj kako se Bitcoin odbio od 4.000 američkih dolara u 2019-2020.

„Prodaja Bitcoin-a oko dobre podrške i sličnih padova ispod većine znači da se oko 30.000 USD ove godine nije dobro završilo“, dodao je on, „i ako je ovog puta ključno pitanje da li je drugačiji, vidimo trajnije tržište bikova . “

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button