bankarstvo

Indijska startup organizacija predlaže regulatorni okvir za kripto

Udruženje internet startapa u Indiji zatražilo je od vlade da definiše kriptovalute poput Bitkoina kao digitalnu imovinu, a ne kao valute.

IndiaTech.org, industrijsko udruženje koje predstavlja indijske potrošačke internet startape i investitore, želi da pruži jasne definicije za industriju kripto valuta. U sredu je udruženje objavilo belu knjigu koja uključuje predlog politike sa preporukama za regulatorni okvir za kripto imovinu i kripto berze u Indiji.

Predloženi okvir predlaže da se kripto valute poput Bitcoin (BTC) definišu kao digitalna sredstva, a ne kao valute. „Definišite kriptovalute kao digitalnu imovinu, a ne kao valute i dodelite im priznanje kao digitalnu imovinu poput zlata, zaliha ili tržišnih hartija od vrednosti“, navodi se u predlogu.

Okvir dalje preporučuje uvođenje sistema registracije za berze kriptovaluta sa sedištem u Indiji, kao i uspostavljanje neophodnih provera u vezi sa usklađenošću sa pranjem novca, verifikacijom i izveštavanjem „Znajte svog kupca“. Predlog takođe ukazuje na potrebu za potrebnim odredbama u indijskom poreskom zakonu, jer ne postoji jasan okvir za oporezivanje kripto u Indiji.

Bela knjiga takođe naglašava potrebu da se uspostavi okvir za izdavanje tokena u Indiji i reguliše kripto u industriji plaćanja. IndiaTech je takođe predložio da podstakne samoregulaciju da definiše kodeks ponašanja u industriji. Izvršni direktor IndiaTech-a Rameesh Kailasam rekao je da kripto industrija ima ogroman potencijal za indijske startupe. „Danas je najvažnija potreba da ovaj sektor dobije preko potrebnu regulatornu jasnoću koju je tražio. Nadamo se da će vlada sarađivati sa industrijom na regulisanju sektora i da će pri tome biti usvojen progresivan pristup “, rekao je.

Sumit Gupta, suosnivač i izvršni direktor glavne lokalne kripto berze CoinDCKS, pozvao je vladu da definiše pravu prirodu kriptokripcije u Indiji. „Ovaj napor IndiaTech tima zaista je pohvalan. Pomaže da se donese nova perspektiva regulatornim raspravama koje se vode danas. Ako se preporuke prihvate, otvoriće ogroman potencijal za Indijance da učestvuju u ovoj novoj globalnoj klasi imovine “, izjavio je Gupta.

Kao što je ranije objavljeno, postoji značajna neizvesnost u vezi sa pravnim statusom kriptokripcija u Indiji, a mnogi anonimni izvori šire glasine o planovima za zabranu kriptokriptiranja u zemlji. Ministar finansija Nirmala Sitharaman tada je rekla da regulatori ne žele potpunu zabranu i da su spremni da dozvole „određene prozore“ ljudima da koriste digitalnu imovinu poput Bitkoina.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button