bankarstvo

Blokchain platforma za trgovanje INKS dovršava IPO sa 125 miliona dolara odobrenog SEC-om

INKS Limited završio je prvi događaj prodaje tokena odobren od strane Komisije za hartije od vrednosti putem inicijalne javne ponude. Prema saopštenju koje je izdala kompanija, platforma za trgovinu blokovima prikupila je 85 miliona dolara bruto prihoda od preko 7.200 investitora – kako maloprodajnih, tako i kvalifikovanih institucionalnih aktera.

Detalji iz najave pokazuju da je prosek investitora koji su učestvovali u token IPO bio 42. Kao što je ranije izvestio Cointelegraph, INKS registrovan od strane SEC-a želeo je da završi svoj token IPO pre kraja aprila. Kompanija je ranije označila kraj 2020. godine kao početni datum za zaključenje tokena IPO.

Zajedno sa 7,5 miliona dolara iz prethodnog privatnog kruga i još 39,6 miliona kanadskih dolara (oko 32,2 miliona dolara) u kapitalu privatnih plasmana na berzi u Torontu, kompanija sa sedištem u Gibraltaru je navodno prikupila 125 miliona dolara. Ova suma, međutim, podleže konačnoj potvrdi TSKS-a – za krug vlasničkog kapitala – i veća je od početnog cilja postavljenog tokom njenog pokretanja IPO-a u avgustu 2020. godine.

Prema najavi, kripto plaćanja od Bitcoin (BTC), Ether (ETH) i USD Coin (USDC) činile su više od polovine prikupljenog iznosa. INKS je saopštio da su investicioni iznosi primljeni putem plaćanja kriptovalutama pretvoreni u američke dolare.

125 miliona dolara prikupljenih od tokena IPO biće iskorišćeno za finansiranje stvaranja potpuno regulisane trgovačke platforme kompanije za kripto i bezbednosne tokene. Planirana usluga zasnovana na blockchain-u takođe će omogućiti firmama klijentima da izdaju i prodaju tokenizovane hartije od vrednosti.

Obraćajući se agenciji Reuters, suosnivač INKS-a Shi Datika izrazio je oduševljenje što će token kompanije IPO otvoriti put drugim kompanijama da izdaju sigurnosne tokene odobrene od SEC-a. U razgovoru za Cointelegraph, suosnivač INKS-a potvrdio je da kompanija već ima oko 30 kompanija koje žele da na svojoj platformi pokrenu sigurnosne tokene. Prema Datiki, usvajanje blockchaina zahvata i maloprodaju i institucionalne investitore.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button