bankarstvo

Matična firma DCG iz sivih tonova proširila je ograničenje kupovine GBTC-a za 500 miliona dolara

Digital Currenci Group, matična kompanija menadžera digitalnih sredstava Graiscale Investments, sada je ovlašćena da kupi akcije Graiscale Bitcoin Trust vredne do 750 miliona dolara. Kompanija je u ponedeljak objavila da je DCG povećao svoje prethodno odobrenje za kupovinu GBTC akcija vrednih do 250 miliona dolara za dodatnih 500 miliona dolara.

Ovlašćenje za kupovinu akcija ne obavezuje DCG da stekne određenu količinu akcija u bilo kom periodu i može se proširiti, izmeniti ili ukinuti u bilo kom trenutku, napomenuo je DCG. Stvarne kupovine zavisiće od mnogih faktora poput nivoa raspoloživog gotovine, kao i cena i tržišnih uslova, rekla je kompanija.

DCG je napomenuo da je kompanija od petka kupila GBTC akcije u vrednosti od 193,5 miliona dolara. DCG planira da koristi gotovinu za finansiranje kupovine i vršiće kupovinu po diskreciji uprave u skladu sa pravilom 10b-18 prema Zakonu o berzi hartija od vrednosti, napomenula je kompanija. Vest dolazi ubrzo nakon što je DCG prvobitno objavio u martu svoj plan za kupovinu do 250 miliona dolara GBTC akcija.

Ovaj potez usledio je usled nestabilnih uslova za GBTC i planova za zapošljavanje talenata u industriji fondova kojima se trguje na berzi, što je signaliziralo potencijalnu diverzifikaciju kompanije. Pokrenut još 2013. godine kao Bitcoin Investment Trust, GBTC je najveći svetski fond Bitcoin (BTC), koji nudi investitorima priliku da steknu izloženost Bitcoin-u kroz javno citirano privatno poverenje. Od petka, imovina pod upravljanjem u GBTC iznosila je više od 36 milijardi dolara, a ukupni AUM Graiscale-a iznosio je 46,7 milijardi dolara. Sredinom aprila – kada je Bitcoin dotakao da je vrhunac svih vremena bio iznad 64.000 američkih dolara – ukupni AUM Graiscale-a dostigao je 50 milijardi dolara.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button