bankarstvo

Ebai istražujući opcije kripto plaćanja i NFT aukcije

Glavno tržište eBai na mreži će sprovoditi opcije kripto plaćanja za svoje kupce, zajedno sa istraživanjem načina za uvođenje nefungibilnih tokena na platformu.

U intervjuu za CNBC danas, izvršni direktor eBai-a Jamie Iannone rekao je da će kompanija “nastaviti da gleda” na opcije plaćanja poput kripto. Pored toga, rekao je da će eBai “istraživati mogućnosti” kako bi omogućio nefungibilne tokene ili NFT-ove na platformi “na lak način”, upoređujući digitalnu ponudu sa kolekcionarstvom.

„Jedna od sjajnih stvari u vezi sa eBai-om je kada se pojavi novi trend, on se samo pojavi na eBai-u“, rekla je Iannone. „To je ono što viđamo u oblastima poput NFT-a, koje gledamo kako to bolje istražiti.“ Generalni direktor rekao je da su delovi NFT-ova “već izvršavali transakcije” na platformi, ali eBai još nije pojednostavio postupak za kupce i prodavce. Neki korisnici takođe mogu navesti Bitcoin (BTC) za prodaju na platformi naizgled bez da eBai posebno sankcioniše takve aukcije. Rukovodioci na internet tržištu ranije su nagovestili da bi eBai mogao biti otvoren za prihvatanje kripto plaćanja.

Pre tri godine, viši potpredsednik kompanije rekao je da eBai “ozbiljno razmišlja” da integriše BTC u svoju platformu kao način plaćanja. Platforma se takođe udružila sa PaiPal-om kako bi olakšala plaćanje pre nego što je provajder plaćanja najavio da će omogućiti kripto trgovanje prošle godine. Firma polako prelazi sa upotrebe PaiPal-a na firmu za e-trgovinu Adien. Od prvog kvartala 2021. godine, eBai ima otprilike 187 miliona aktivnih kupaca.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button