bankarstvo

Ripple-ova azijska ekspanzija na koju nije uticala tužba SEC kaže izvršni direktor

Uprkos tome što je usred spora oko američke komisije za hartije od vrednosti za 1,3 milijarde dolara, čini se da i dalje posluje kao i obično za Ripple. U razgovoru za Reuters u petak, Garlinghouse je otkrio da kompanija nije pretrpela nijedan negativan povraćaj u poslovnom prostoru APAC-a usred trenutne tužbe SEC: „To (tužba) je ometalo aktivnosti u Sjedinjenim Državama, ali zapravo nije uticalo na ono što se dešava za nas u azijsko-pacifičkom regionu.“

U decembru 2020. godine SEC je optužila Ripple i njegove glavne direktore za kršenje zakona o hartijama od vrednosti u prodaji KSRP tokena od 2013. godine. Garlinghouse je odsustvo bilo kakvih posledica pripisao dobroj reputaciji kompanije sa regulatorima u regionu, navodeći: „Uspeli smo da nastavimo da razvijamo poslovanje u Aziji i Japanu, jer smo na tim tržištima imali regulatornu jasnoću.“ Zaista, Japan i druge zemlje APAC-a su istorijski bili povoljni za Ripple i KSRP.

Ripple je čak deo zajedničkog ulaganja sa japanskim konglomeratom SBI Holdings koji formira SBI Ripple. JV firma je u središtu brojnih projekata čiji je cilj stvaranje Ripple koridora za plaćanje u Aziji. U martu 2020. godine, kompanija za blokchein plaćanja dalje se proširila na jugoistočnu Aziju, sklapajući partnerstvo sa DeeMonei, tajlandskom fintech odjećom

Garlinghouse je takođe umanjio efekte američkih berzi koje su ukinule ili zaustavile trgovanje KSRP tokenima. Prema direktoru kompanije Ripple, preko 200 platformi širom sveta navodi KSRP trgovinske parove. Osim američkih kripto berza, menadžeri imovine i fondovi kripto valuta poput Bitvise i Graiscale takođe su likvidirali svoje KSRP holdinge.

Još u decembru, šef kompanije Ripple otkrio je da je samo 5% kupaca kompanije bilo sa sedištem u državi. Garlinghouse je čak ranije izjavio da je kompanija razmišljala o potezu van Sjedinjenih Država ako regulatorno okruženje ne uspe da se poboljša. U međuvremenu su i Garlinghouse i izvršni predsednik Ripple-a Chris Larsen podneli odvojene zahteve za odbacivanje slučaja. Advokati oba rukovodstva kompanije kažu da je Mreža za izvršenje finansijskih zločina Ministarstva finansija ranije klasifikovala KSRP kao virtuelnu valutu.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button