bankarstvo

Kupci Rakutena sada mogu da koriste Bitcoin za kupovinu

Japanski maloprodajni prodavač Rakuten, prilagođen kripto-tehnologijama, sada omogućava korisnicima Rakuten Vallet-a, njegove podružnice kripto-berze, da lako troše svoja sredstva u kriptovalutama u svakodnevnim transakcijama.

Prema saopštenju objavljenom prošle srede, korisnici sada mogu neometano da učitavaju svoje Rakuten Pai račune svojim fondom novčanika Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH) i Eter (ETH). Rakuten Pai je aplikacija za mobilno plaćanje koja radi širom zemlje i podržana je u širokom spektru velikih i srednjih prodavaca.

Još 2019. godine Rakuten je već omogućio potrošačima da pretvore svoje bodove lojalnosti Rakuten Group u kripto valute poput Bitcoin-a. Sada se sprovodi dublja integracija, povezujući Rakuten novčanik, Rakuten Cash (Rakutenov servis za e-novac) i Rakuten Pai kako bi podržali potrošnju kripto valuta u maloprodajama kao što su McDonald’s, Seiiu i FamiliMart.

Neće biti naknada za konverziju između fiat-a, e-novca i kripto-holdinga, iako postoji minimalni iznos potrošnje od 1.000 jena (otprilike 9,40 USD) i mesečna gornja granica od oko 100 000 jena (otprilike 940 USD). Da bi koristili integraciju, korisnici će morati da budu član Rakutena i imaju otvoren trgovinski račun za Rakuten novčanik. Kompanija takođe nudi mali bonus od Rakuten bodova kako bi podstakla novu uslugu.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button