bankarstvo

Tržišna kapitalizacija DeFi-a od 45 milijardi dolara i poleti TVL sugerišu da nabolje tek dolazi

Decentralizovana finansijska tržišna kapa dostigla je 45 milijardi dolara, jer ukupna vrednost zaključana u DeFi-u nastavlja da raste do novih maksimuma.

Decentralizovani finansijski sektor nastavlja da puni punom parom, jer višestruki tokeni dosežu nove vrhunce svih vremena, a ukupna vrednost zaključana u DeFi protokolima raste sa odmakom svake nedelje.

Podaci Messarija pokazuju da su se projekti poput AAVE, Unisvap (UNI), SushiSvap (SUSHI) i Sinthetik (SNKS) udružili dvocifrenim brojevima, stvarajući pozitivnu povratnu spregu kako se sve više korisnika uključuje u protokole kako bi stvorili farmu i iskoristili fleš kredite .

Kako su cena Bitcoin-a (BTC) i Etra (ETH) dostigle nove maksimume poslednjih meseci, porasla je i ukupna vrednost zaključana (TVL) u DeFi-u, povećavajući optimizam i angažovanje na različitim decentralizovanim berzama i kreditnim platformama. Podaci CoinGecko pokazuju da je u poslednjih šest meseci ukupna tržišna kapitalizacija DeFi-a porasla na 45 milijardi dolara.

Od 1. januara do 25. januara, platforme DeFi zajedno su videle kako je TVL porastao sa 15,6 milijardi na rekordnih 26,1 milijardu dolara.

U stvari, prema DeFi Pulse, ukupna vrednost zaključana kroz DeFi protokole porasla je sa 21,49 milijardi na 26,173 milijarde samo u poslednja četiri dana. Ovom naglom porastu TVL-a pomogao je skok cene etra za 400 dolara sa 1.053 dolara 21. januara na novi maksimum svih vremena od 1.459 dolara 25. januara. Ali Eter ne može da objasni sve dobitke, kao što pokazuje sve veći broj DeFi tokena koji takođe obezbeđuju nove maksimume svih vremena.

Uprkos ovim impresivnim događajima, sektor DeFi čini samo 4,6% ukupne tržišne kapitalizacije kriptovaluta, koja trenutno iznosi 976,6 milijardi dolara.

Uprkos tome što predstavlja samo mali delić ukupnog kripto tržišta, DeFi-ov brzi rast sugeriše da je sektor spreman za eksplozivan rast kako kripto valuta postaje sve veći tok.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button