bankarstvo

Prebrzo ,previše besno : Neki glavni altcoini nisu uspeli da se podudaraju sa Bitcoin-ovim mitingom

Bitcoin je slomio vrhunac svih vremena i na vrhuncu je više nego udvostručio vrednost, ali zašto neki drugi novčići nisu uspeli da prate?

Od tada je cena Bitcoin pretrpela korekciju, a većina kripto tržišta je usledila. Bitcoin trenutno zauzima nešto više od 35.000 dolara, a dok trgovci sugerišu povlačenje kao zdravu korekciju koja je potrebna da bi Bitcoin održao bikovski zamah, neki veruju da bi kriptovaluta mogla pasti ispod 20.000 dolara.

Akcija cena Bitcoina takođe se odrazila na tržištu altcoin-a, kao što to obično biva, sa mnogim popularnim kripto valutama koje rastu zajedno sa BTC-om. Primetno je da je Ether (ETH), izvorni token Ethereum platforme, udvostručio vrednost u poslednjih mesec dana i trenutno iznosi preko 1.300 USD. Iako je Bitcoin probio svoj prethodni maksimum svih vremena, više novčića u prvih 100 to još uvek nije učinilo uprkos tome što su primetili znatan skok cena.

Ovo može nagoveštavati da možda dolazi nova alt-sezona, pogotovo jer se višestruki DeFi žetoni probijaju u prvih 20 tržišnih ograničenja, čak iako smer Bitcoin-ove cene ostaje neizvestan. Jonathan Hobbs, autor knjige The Cripto Portfolio i bivši menadžer fonda za digitalnu imovinu, rekao je za Cointelegraph:

„Dominacija bitkoina je počela da opada u odnosu na altkoine. Iako još uvek nisu u potpunosti „alt sezona“, znakovi sigurno postoje za jednog. Voleo bih da vidim da Ethereum probija nivo od 1.500 dolara za konačnu potvrdu alt sezone. “ Iako je najnoviji kripto skup doneo globalnu tržišnu kapitalizaciju kriptovaluta na granicu od 1 bilion dolara, bilo je nekoliko značajnih kripto valuta koje iz različitih razloga nisu uspele da prate rast Bitcoin-a.

Talas i zakon Posle neke bikove akcije u novembru, cena KSRP-a počela je snažno da pada 22. decembra, posle izveštaja da se američka Komisija za hartije od vrednosti priprema za pravnu akciju protiv Ripple-a, njenog izvršnog direktora, Brada Garlinghouse-a i suosnivača Christiana Larsena. Budući da je kompanija u prošlosti prevazišla druga pitanja sa regulatorima, mnogi su se nadali da vesti neće biti ništa.

Međutim, do 23. decembra KSRP je opao za 41%, a berze su počele uklanjati kripto valutu sa liste. Do kraja decembra, KSRP je uklonjen sa glavnih berzi kao što su Coinbase, Binance US i OKCoin, sa nekoliko izuzetaka poput Upholda i GateHub-a, ostavljajući kripto za trgovanje do sudske odluke. Trenutno zauzima 0,28 dolara, KSRP je opao za oko 47% u poslednjih 30 dana.

U korak sa Eterom Kako su se Bitcoin okupljali tokom decembra i januara, tako se i Ether okupljao zajedno sa njim. Od 18. decembra, Eter je znatno porastao, mada je do sada jedva uspeo da dostigne vrhunac svih vremena. Međutim, drugi projekti usmereni na pametne ugovore nisu uspeli da prate ni uz Eterov miting. Tu spadaju NEM, EOS i Tron, koji su svi u top 30 za najveće mesečne gubitnike na top 100 listi kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji. Iako je NEM izgubio 21,6% vrednosti u poslednjih 30 dana, to je učinio nakon značajnog povećanja cena tokom novembra.

Cene EOS-a i Trona pale su za 11,6%, odnosno 2,69%. I Block.one, kompanija koja stoji iza ekosistema EOSIO, i Tron su se u prošlosti suočavali sa problemima sa regulativom, pri čemu je prvi u oktobru 2019. godine od SEC-a dobio novčanu kaznu u iznosu od 24 miliona dolara, a drugi se trenutno suočava sa tužbom koja se odnosi na inicijalnu 2017 ponuda novčića.

Međutim, čini se da je verodostojniji razlog zašto ovi projekti ne uspevaju da rastu zajedno sa Bitcoin-om taj što se na njih gleda kao na direktne konkurente Eter-u, koji je u proteklih mesec dana imao sjajnu seriju i domaćin je većine DeFi industrije. Hobbs je rekao za Cointelegraph: „Bitcoin i Ethereum su se već dokazali u stvarnoj upotrebi i snažnim mrežnim efektima. Bitcoin je digitalno zlato. Ethereum ima preko 95% svih pametnih ugovora DeFi. Mislim da ih to trenutno čini manje špekulativnim od ostalih digitalnih sredstava. “

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button