Bitcoin

Komgresi kažnjavaju Ministarstvo finansija zbog požurivanja novog pregloga za nadgledanje kriptorafije

Devet ljudi iz Kongresa potpisalo je pismo ministru finansija Stevenu Mnuchinu, u kojem mu se govori da drži konje. Pismo od četvrtka odgovor je na nedavni predlog Ministarstva finansija da se registrovana kripto preduzeća pridržavaju više informacija o kupcima, posebno kada obavljaju transakcije sa novčanicima koji sami hostuju.

Predlog je naišao na široko negodovanje kripto zajednice. Među pritužbama mnogi navode činjenicu da Mnuchin izbacuje ovo pravilo samo nekoliko nedelja pre nego što je administracija Joea Bidena došla na vlast, a sa njom i njegova verovatno zamena, Janet Iellen.

Prateći novi predlozi pravila su pozivi za javno komentarisanje. Ovo ostaje tačno u ovom slučaju, ali iako je uobičajeni period za komentare 60 dana, Trezor je ovde zatražio samo 15. Period za komentare ističe u ponedeljak, što je poenta protiv koje se potpisnici jučerašnjeg pisma bore: “Predmetni predlog objavljen je neposredno pre božićnih praznika i objavio je da će javnosti biti ostavljeno 15 dana za podnošenje komentara.

Period za komentare koji se sastoji od osam radnih dana tokom dva praznika nije prikladan za regulisanje nijedne industrije i mogao bi dovode do toga da zainteresovane strane ne mogu smisleno da odgovore “. Kongresi koji su potpisali pismo uključuju mnoge uobičajene osumnjičene u kripto zakonodavstvu.

Članovi Blockchain kokusa Varren Davidson, Tom Emmer, David Schveikert, Darren Soto i Ted Budd svi su potpisali, kao i vođa poslaničkog odbora AI Bill Foster. Međutim, pridružile su se neke osobe koje su manje uključene u kripto industriju, uključujući Tulsi Gabbard, senatora Toma Cottona i predsedavajuću Novom demokratskom koalicijom Suzan DelBene.

S obzirom na to da se formalni period za otvorene komentare zatvara u ponedeljak, a danas je, kao što ste već primetili, Nova godina, malo je verovatno da će Trezor odustati. Međutim, govori se o tužbi protiv odeljenja na osnovu kršenja postupka, ukoliko ovo pravilo stupi na snagu.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button