bankarstvo

Institucije koje ulaze u Bitcoin od 19 hiljada dolara dok GBTC premija dostiže šestomesečni maksimum

Potražnja za Graiscale Bitcoin Trust-om (GBTC) nastavlja da raste sa premijom koja je 3. decembra premašila 30%. To ukazuje na to da Bitcoin (BTC) primećuje sve veću institucionalnu potražnju dok se njegova cena konsoliduje iznad 19.000 USD. Trust sivih tonova bitkova je institucionalno sredstvo kojim se može trgovati u Sjedinjenim Državama putem vanberzanskih tržišta.

Akreditovani i institucionalni investitori obično koriste poverenje za dobijanje izloženosti BTC-u sa svojim brokerskim računima.

Zašto raste porast premije Bitcoin Trust u sivim tonovima? Trust Graiscale Bitcoin Trust je institucionalno sredstvo za BTC u SAD-u zbog nedostatka fonda kojim se trguje Bitcoin-om (ETF).

Druga tržišta, poput Kanade, imaju Bitcoin ETF koji investitori mogu koristiti da bi bili izloženi BTC-u. Bez ETF-a, institucije u SAD-u se okreću alternativnim vozilima, poput Graiscale Bitcoin Trust-a, da bi investirale u BTC. Svaka akcija poverenja predstavlja 0,00095346 BTC. Stoga je kupovina jedne akcije Graiscale Bitcoin Trust-a slična kupovini 0,095% jednog Bitcoin-a.

Od 3. decembra GBTC se trguje po ceni od 23,39 dolara na maloprodajnim i spot tržištima, Bitcoin se trguje na oko 19.250 dolara, što čini 0,095% od 1 BTC-a u vrednosti od oko 17,33 dolara. To znači da je GBTC otprilike 35% skuplji od kupovine Bitcoina po trenutnoj tržišnoj ceni. 3. decembra, cena bitkoina porasla je sa 19.000 na 19.250 dolara nakon zatvaranja američkog tržišta. Kada se odbije ta razlika, trenutna premija GBTC je oko 25% do 30%.

Važno je napomenuti da je ovo najviši nivo od juna kada je BTC tržišna cena iznosila oko 9.600 američkih dolara pre povećanja. Sive skale, međutim, ne naplaćuju premiju. Tržišne cene premije dok trguju na javnom tržištu u Sjedinjenim Državama. Kada premija poraste, to znači da više institucija i akreditovanih investitora akumuliraju BTC putem GBTC-a. Iako trenutna premija raste, ona je i dalje relativno niska u poređenju sa 2017.

To sugeriše da miting Bitcoin-a ima još mnogo prostora za trčanje. Kada se premija GBTC-a poveća, to obično označava bikovski trend i sveukupno povećanje apetita investitora za BTC. Shodno tome, količina Bitcoina u vlasništvu Sive skale znatno se povećala poslednjih meseci. Trenutno Graiscale poseduje 10,19 milijardi dolara u BTC-u, prema njegovom najnovijem izveštaju. Štaviše, sivi tonovi kupili su dvostruko više bitkoina nego što je iskopano u novembru.

U poslednjih nekoliko dana, Bitcoin beleži divlje promene cena u roku od nekoliko sati nakon što je odbijen za 20.000 USD.

To je takođe dovelo do toga da analitičari imaju različita mišljenja o tome kuda BTC ide dalje, kao što je Cointelegraph ranije izvestio. Istovremeno, nekoliko indikatora sugeriše da bi Bitcoin mogao biti na ivici da sruši 20.000 dolara pre nego kasnije.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button