Bitcoin

Bitcoin dostiže njaviši nivo protiv zlata dok ratska bitka besni

Cena bitkoina je u petak zahtevala još jedan najviši nivo, ovog puta protiv zlata, sledeći dalju potvrdu da je potražnja za digitalnim imovinom u porastu.

Kako su Bitcoin (BTC) u petak zivali sa 29.000 dolara, digitalna vrednost dostigla je maksimum od 15,40 unci zlata, nadmašivši prethodni vrhunac iz decembra 2017. godine, prema podacima MarketVatch-a.

Prema U.Todai, stopa Bitcoin-zlata dostigla je vrh od 15,62 unci tokom ranog jutra. 2020. godina je bila prekretnica za Bitcoin, jer je institucionalno usvajanje pomoglo u kataliziranju bikovskog tržišta za razliku od bilo kog do sada viđenog u njegovoj 11-godišnjoj istoriji. Najveća kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji, Bitcoin je zabeležio masivan porast od oko 300% u 2020. godini.

Zlato je takođe zabeležilo impresivne dobitke za godinu, iako su pobledeli u poređenju sa meteorskim usponom Bitkoina. Spot cena žutog metala godinu je završila sa rastom od 25%. Najveći zagovornici Bitcoin-a veruju da digitalna valuta izjeda tržišnu granicu zlata jer se investitori odlučuju za efikasnost, prenosivost i dokazanu oskudicu imovine.

Zapanjujuće, to gledište dele i analitičari JPMorgan Chase, koji veruju da Bitcoin-ov digitalni narativ o zlatu crpi kapital od plemenitih metala. Neki veruju da bi pritisak Bitcoin-ove ponude mogao da pošalje cene više tokom 2021. Kao što je nedavno izvestio Cointelegraph, menadžer digitalnih sredstava Graiscale otkupio je skoro tri puta BTC miniran u decembru. Potražnja od PaiPal-a, Cash App-a i drugih takođe je doprinela očiglednom nedostatku BTC-a u ponudi.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button