bankarstvo

2020. u pregledu: Cointelegraph art team ograničeno izdanje NFT pad

Kada nekoga pitate koju supersilu bi najradije imao, obično dođe do sposobnosti da leti, čita misli ili možda progleda kroz više slojeva odeće. Ove godine sve što smo želeli je sposobnost hibernacije.

Zamisliti! Odlazak na spavanje negde oko australijskih šumskih požara … zavirivanje napolje sredinom marta i razmišljanje „Ooooh, ne, uopšte nisam siguran u ovo“ i maženje u toplom, srećnom krevetu dok se američki izbori ne završe.

Ali razmislite šta biste propustili u kripto! 2020. je bila još jedna decenija u godini za industriju, prepuna likova koji su očarali, hakera koji su naudili i degena koji su se bavili poljoprivredom. Da bi proslavio godinu koja je za holdere završena visokom notom, tim umetnika Cointelegraph-a kreirao je ograničeno izdanje NFT veličine postera u znak sećanja na neke od najvećih priča 2020. godine. dostupno za samo 0,02020 ETH.

Januar: Telegram protiv SEC-a Evo priče koja je mogla biti predstavljena u bilo kom od prvih nekoliko meseci u godini. Komisija za hartije od vrednosti razmotrila je privatnu prodaju Telegrama za 1,7 milijardi dolara i na kraju je Pavel Durov odustao od pokretanja mreže. Iako tehnologija nije umrla – ona ​​je vaskrsla i upravo je postigla status mreže zahvaljujući zajednici Free TON – to je još jedan dokaz više da će SEC Jai Claiton-a zadržati aktivistički stav o kripto-krizi 2020. godine. Sad ga barem više nema, i dobro izbavljenje.

Februar: bZk Flash zajam eksploatiše Još u februaru smo predsudno ispitivali da li se DeFi naglo završava pošto je bZk napadnut dva puta. A kada kažemo „predsodstveno“, mislimo „pogrešno“. DeFi nije nestao, eksploatacije su se nastavile tokom cele godine, a dobitak se umnožio u pravoj orgiji uzgoja prinosa koja je omogućila degenima da se trguju do neispričanih bogatstava … a zatim ih ponovo izgube kad je Pickle postao prevrtljiv. Budući da je 2020., taj ciklus se nastavio tokom cele godine.

Mart: COVID-19 Ubrzanje globalne pandemije dovelo je u fokus dva ključna koncepta u srcu kripto zajednice. Postalo je jasno da vladina kontrola ventila za novčanu zalihu znači da nijedno osnovno sredstvo nije sigurno (i da odaje neku vrstu brrrrrr-ing zvuka dok je uključeno) i da se Bitcoin-ov narativni prelazak sa sredstava razmene na skladište vrednost bi zapravo mogla da pomogne kredibilitetu digitalnog sredstva. Gotovo ništa dobro nije proizašlo iz katastrofalnog odgovora na pandemiju. Iako su hodlers možda imali finansijske koristi od dokaza da je njihova teza o Bitcoin-u kao tvrdom novcu bila tačna, politizacija virusa znači da je svet pretrpeo godinu dana koja je ugrozila samu demokratiju. Nadajmo se svima boljoj i zdravijoj 2021. godini.

April: Binance kupuje CoinMarketCap Uprkos divljim glasinama koje su objavili izvori koji moraju da ostanu bezimeni u slučaju da budu provereni, Binance nije platio 400 miliona dolara za CoinMarketCap. Ili bilo šta blisko tome. Ali ipak je mega-dogovor pokazao trend 2020. godine: sporo rasipanje javnog obožavanja za Binance. Reakcija na dogovor bila je u najmanju ruku oprezna, a premijer koji se pretvorio u novčanu pomoć našao se umešan u kontroverzu, jer se činilo da promene u rangu nepravedno idu u korist, posle obećanja o nezavisnosti agregatora podataka. Ovih dana CoinGecko brzo sustiže. Govorilo se da je Bobbi Ong početkom godine bio na ivici da proda lokaciju za pet miliona dolara. Mora da bude zahvalan za nekarakterističan nedostatak vizije njegovog prosca …

Maj: Prepolovljenje bitkoina Treće prepolovljenje (ili prepolovljivanje, za one koji preferiraju Vestron jezik Srednje Zemlje) bilo je gotovo u potpunosti lišeno drame. To je trebalo da se dogodi. To se desilo. Kod je zakon. Naravno, naknadni efekti su bili intrigantniji od samog događaja (mada je to sigurno nateralo naš video tim). Model zaliha-toka plana B predvideo je skok cene Bitcoin-a kao direktan rezultat prepolovljenja i naknadne krize opskrbe, i uprkos neprimerenima, tačno je po rasporedu. Jel tako. Na. Raspored.

Jun: bankrot Virecard-a Nada za masovno usvajanje kriptografije kao rešenja za plaćanje često se zasniva na debitnim ili kreditnim karticama koje olakšavaju potrošnju. Pa kad se činilo da je Virecard, koji je velike kompanije kao što su Cripto.com i TenKs smatrali kupcima, propustio 2,1 milijardu dolara, bilo je … zabrinutosti oko budućnosti sektora. Ta zabrinutost nije omela ambicije Cripto.com-a, koji je ubrzo zamenio Virecard PairNet-om, dok su neki pad Virecard-a smatrali neto pozitivnim za industriju. Jul: Lansiranje Iearn.finance Jedan čovek i bezvredan znak mogu promeniti svet. Naravno, taj jedan čovek sada radi sa posvećenim timom programera DeFi-a, bezvredni token dostigao je 43.678 dolara, a svet se već menjao … ali ne dozvolite da vas detalji zavaraju. Priča o doprinosu Andre Cronjea tehnologiji i finansijama može se pričati pićima u sali za sastanke u decenijama koje dolaze. Bar su se braća Vright imala jedni druge.

Avgust: MicroStrategi ulazi, etapa levo Michael Sailor je možda genije (uložio je preko milijardu dolara iz blagajne svoje kompanije u Bitcoin) i možda je luđak (pročitajte njegov Tvitter feed), ali ono što sa sigurnošću možemo reći je da hrabro ide tamo gde nije otišla nijedna velika kompanija pre nego što. Sajlorova dramatična najava najavljena je kao trenutak da su se glavni poslovni subjekti mimo fondova i investicionih banaka morali suočiti sa novom stvarnošću. Ako je opklada MicroStrategi bila uspešna, mogla bi odmah da izloži druge korporativne riznice – posebno, rizikujući da zbog ograničene ponude Bitcoin-a ne bude u mogućnosti da zahteva slične portfelje. Između hrabrosti i ludosti često postoji tanka linija. Možda je Sailor najbolji kripto primer te istine za 2020. godinu.

Septembar: PaiPal postaje kripto Ako je MicroStrategi pokazatelj povećanog institucionalnog usvajanja kripto sistema, PaiPal je bio najveći pokazatelj još uvek da će Josephine Public uskoro biti izložena digitalnim sredstvima. Kripto imovinom nije moguće trgovati van ekosistema PaiPal, ali to nije sprečilo kompaniju da otkupi oko 70% svih novoizdatih bitkoina kao rezervu. I dok su se sopstvene akcije PaiPal-a vinule u vest da će podržati Bitcoin, takođe su dale podsticaj za sve paraboličnije kretanje cena vodeće digitalne imovine … što je brzo preokrenulo tržišnu kapitalizaciju kompanije.

Oktobar: McAfee jede svoje … reči „Oporezivanje je nezakonito“, izjavio je John McAfee u januaru 2019, pojašnjavajući (za one koji bi mogli imati stečeni interes) da nije podneo prijavu osam godina. „Ne, vi ste ilegalni“, IRS je odgovorila – parafraziramo – i dala je da ga uhapse i bace u španski zatvor. Svakako je bila prilično dobra godina za hapšenja vezana za kripto.

Novembar: Bitcoin svih vremena maksimalan Postepeno, pa iznenada. Tako je Bitcoin povratio teritoriju izgubljenu od FOMO dana decembra 2017. godine. Uprkos tome što ‘umire’ iznova i iznova i iznova (barem u umu kritičara), Bitcoin sada udobno sedi na preko 25.000 dolara i uživa u rastućem konsenzusu da je to istinska alternativa zlatu. Dolaze čak i najkonzervativniji prognozatori. Postepeno, pa iznenada.

Decembar: Ethereum 2.0 Govoreći o postepeno … Ethereum je krenuo dugim i krivudavim putem do sledeće iteracije vodeće platforme pametnih ugovora. Ali kako se ugovor o depozitu punio, šanse za uspešno lansiranje 1. decembra konačno su postajale jasnije. Mnogi vodeći trendovi u godini – od DeFi-a do sve većeg usvajanja NFT-ova – predstavljaju Ethereum kao ključnog igrača. Teško je zamisliti još jednu platformu koja će sebi prigrabiti krunu u bliskoj budućnosti. Iako će puna primena Ethereum 2.0 potrajati mnogo duže, putokaz je sjajan i svetao.

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button