bankarstvo

Drugi najbogatiji čovek Meksika kaže da je Bitcoin njegova “najbolja investicija ikada”

Ricardo Salinas Pliego, predsednik konglomerata Grupo Salinas i drugi najbogatiji čovek Meksika, otkrio je za Cointelegraph u intervjuu da je svoj prvi Bitcoin kupio 2013. godine, kada je vredeo oko 200 dolara.

To je, prema milijarderu, bila njegova „najbolja investicija ikada“. Nakon što ga je držao sve do maksimuma u ​​2017. godini, prodao je sve svoje pozicije po ceni od 17.000 dolara i ponovo ih kupio kasnije po nižoj ceni. „Uvek se vraćamo na mesto zločina“, našalio se.

Sada Salinas drži oko 10% svog likvidnog portfelja u BTC-u i ne planira da proda bilo koji od njih uskoro.

„Želim da sedim još pet ili deset godina“, rekao je. Iako je Bitcoin u početku privukao kao sredstvo razmene, Salinas je sada uveren da potencijal Bitcoin-a leži u njegovoj zalihi vrednosnih karakteristika.

Prema Salinasu, svojstva Bitcoin-a su posebno atraktivna u ekonomijama Latinske Amerike gde se fiat valuta raspravlja, a inflacija raste. „Ono što se događa u Venecueli, u Argentini, gde se fiat novac ruši, postalo je skandal (…) Zaista vam otvara oči za problem fiat gotovine“, rekao je.

Salinas takođe ističe, Bitcoin je prirodni rezultat evolucije novca, od fizičkog do digitalnog. „Bitcoin su bitovi i bajtovi u etru, ali dobra stvar je što se ne može umanjiti i ne može se tako lako zapleniti“, istakao je Salinas. Pogledajte ceo intervju na našem ioutube kanalu i ne zaboravite da se pretplatite!

https://www.woodworkingplansgeek.com/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button